Excursie op de fiets!

E-waternieuws bericht: Excursie op de fiets!

Neem contact op met ons

De cursus Regenwatervoorzieningen is een driedaagse, zeer praktische cursus. Hoogtepunt van de cursus is de afsluitende excursie. Interessante locaties genoeg in Utrecht, want verschillende regenwatervoorzieningen zijn hier dicht bij elkaar gerealiseerd. En hoe verken je Utrecht het best? Precies, op de fiets.

Onder leiding van docent Michiel Rijsdijk begonnen de cursisten aan een fietstocht door de woonwijk Leidsche Rijn. Om de werking van de geplaatste regenwatervoorzieningen goed te beoordelen, was een flinke regenbui natuurlijk het allermooist geweest. Maar helaas, het was uitgerekend die dag prachtig weer met een zonnetje!

Het blijft vermakelijk om te zien dat sommige regenwatervoorzieningen door ondeskundige aanleg of door latere sabotage van bewoners niet functioneren. Dat laatste is iets waar het ontwerpbureau niet altijd rekening mee houdt. Pas in de beheerfase komen deze gebreken naar boven. Docent Floris Boogaard maakte er een filmpje van. Het rechter filmpje is van dit jaar, het linker filmpje van vorig jaar (toen regende het wel).

Ook meer weten over goede regenwatervoorzieningen? Check onze website voor de nieuwe data en meer informatie of neem contact op met Ronald Hoorman (030) 60 69 404.

Excursie cursus Regenwatervoorzieningen juni 2015