Start opleidingstraject voor diploma Deskundige veilige leidingwaterinstallaties

E-waternieuws bericht: Start opleidingstraject voor diploma Deskundige veilige leidingwaterinstallaties

Neem contact op met ons

Wil jij je ook onderscheiden in de installatiebranche door up to date kennis en deskundigheid van leidingwaterinstallaties? Dit najaar kun je weer deelnemen aan de opleidingen/cursussen die samen recht geven op het diploma Deskundige veilige leidingwaterinstallaties. UNETO-VNI kent aan het diploma een branche-erkenning toe. Met deze erkenning onderscheid je je in de markt en schep je vertrouwen bij je klanten.

Het opleidingstraject bestaat uit de volgende vier bouwstenen:

  • Beheer en onderhoud van leidingwaterinstallaties (5 dagen)
  • Legionellapreventie in leidingwaterinstallaties (3 dagen)
  • Alternatieve technieken Legionellapreventie (1 dag)
  • Reiniging en desinfectie van leidingwaterinstallaties (1 dag)

Beheer en onderhoud van leidingwaterinstallaties (start 2 november 2015)

Tijdens de opleiding leer je hoe beheer en onderhoud aan leidingwaterinstallaties uit te voeren. Na afloop bezit je de benodigde technische kennis èn kun je een onderhoudsplan opstellen conform de eisen van het Drinkwaterbesluit.

Legionellapreventie in leidingwaterinstallaties (start 1 december 2015)

Deze opleiding behandelt het onderwerp Legionella en de wetgeving op het gebied van Legionellapreventie. Je leert risicovolle situaties in een installatie herkennen, beoordelen en beheersen volgens de geldende voorschriften.

Alternatieve technieken Legionellapreventie (11 november 2015)

Je leert kiezen voor de meest gepaste manier van Legionellabeheer op basis van de risico-analyse en de richtlijnen van het ministerie van I&M. Daarnaast krijg je tijdens deze cursus inzicht in de richtlijnen en randvoorwaarden voor ontwerp, uitvoering en beheer van alternatieve beheersmaatregelen.

Reiniging en desinfectie van leidingwaterinstallaties  (18 november 2015)

De docent behandelt relevante waterwerkbladen tijdens deze cursus. Je leert hoe je plannen kunt opstellen voor een veilige en goede reiniging en desinfectie van een leidingwaterinstallatie.

Ben je in het bezit van een MBO diploma in de richting techniek of vergelijkbaar? Dan voldoe je aan de voorwaarden voor deelname. De opleidingen en cursussen als losse onderdelen volgen is uiteraard ook een optie. Wil je nog iets weten? Bel dan met Ingrid Hilwerda, 030-6069411 of mail naar ingrid.hilwerda@wateropleidingen.nl