Waardevol afvalwater

E-waternieuws bericht: Waardevol water

Neem contact op met ons

Afvalwater, het klinkt als afvalproduct. Maar het tegendeel is waar. Afvalwater zit boordevol schaarse en waardevolle grondstoffen en energie, zoals fosfaat, kalium, stikstof, zink, koper en bouwstenen voor bio-plastics. Meer en meer beschouwt men afvalwater juist als een bron van duurzame energie en grondstoffen.

Het is dus aantrekkelijk om te onderzoeken op welke manier je deze energie en grondstoffen het beste uit het afvalwater haalt. Uit eerdere resultaten blijkt dat dit proces op een meer efficiëntere en kost-rendabele wijze kan. Momenteel lopen er meerdere initiatieven in Nederland die onderzoeken met welke aanpassingen meer winst uit het proces gehaald wordt.  Voor afvalwaterzuiveraars is het belangrijk om deze ontwikkelingen op de voet te volgen. Zo is het mogelijk om nieuwe processen direct toe te passen in de eigen omgeving. Het bijhouden van de ontwikkelingen is belangrijk voor élke RWZI.

Is afvalwaterzuivering ook jouw dagelijkse praktijk? Ben je ook benieuwd wat de ontwikkelingen precies inhouden? Wil je ook weten hoe dit toepasbaar is voor jullie zuivering?

Wateropleidingen heeft drie sterke korte cursussen ontwikkeld om je kennis op peil te houden en ervaringen uit te wisselen met vakgenoten. In elke cursus staat een actueel onderwerp centraal.

Deze nieuwe cursussen starten in november en verzorgen wij op verschillende RWZI's in het land. Klik door op onderstaande cursustitels en meld je snel aan.

Zuiveren met Anammox

De Energiefabriek

De Grondstoffenfabriek.

Wateropleidingen brengt je waterkennis op peil