KNW en Wateropleidingen organiseren Najaarscongres 2015

E-waternieuwsbericht: KNW en Wateropleidingen organiseren Najaarscongres 2015

Neem contact op met ons

Op vrijdag 27 november  a.s. wordt het Najaarscongres van Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW) in samenwerking met Wateropleidingen gehouden in Gooiland Theater, Hilversum. Thema is dit jaar Asset management.

De doelgroep bestaat uit een mix van waterbedrijven, waterschappen, gemeenten, kennisinstellingen en adviesbureaus, oftewel asset owners, asset managers en service providers.

Pompen, rioolgemalen, zuiveringsinstallaties, leidingen, watersysteemobjecten zijn een paar voorbeelden van de  assets - bedrijfsmiddelen - van de watersector. De waarde van deze assets wordt op 200 miljard euro geschat. Het optimaal benutten, onderhouden en vervangen van deze bedrijfsmiddelen is hierbij erg belangrijk. Dit is samen te vatten onder de noemer Asset management: het optimaal beheren van bedrijfsmiddelen zodat een goede balans ontstaat tussen prestaties, risico's en kosten.

Hoe maak je serieuze stappen op weg naar meer doelmatigheid, betere beheersing van risico's en lagere kosten? Hoe doen anderen dat? Wat kunnen we in de watersector leren van andere sectoren? Dat is het onderwerp van dit KNW Najaarscongres. Een congres waar je verder mee komt. Koninklijk Nederlands Waternetwerk en Wateropleidingen nodigen je uit voor dit Najaarscongres.

Wateropleidingen is mede organisator van deze dag en verzorgt een parallelsessie. Agnes Meanhout reikt de prijs voor de prijsvraag ‘De uitdaging 2015' uit. Bij deze prijsvraag worden (oud) cursisten uitgedaagd om te laten zien hoe zij de theorie uit een door hen gevolgde opleiding vertalen naar de werkpraktijk door middel van een filmpje. De inzenders van de drie beste filmpjes, krijgen prijzen uitgereikt.

We zien je graag op vrijdag 27 november 2015. Meer informatie vind je op de website van Waternetwerk.

Wateropleidingen_banner KNW Najaarscongres 2015