Bepaal zelf de inhoud van je cursus!

E-waternieuws bericht: *Nieuw* De aarde verandert - jouw kering ook?

Neem contact op met ons

Speciaal voor (oud-)cursisten van Wateropleidingen organiseren wij een actualiteitenreeks. Zo blijf jij up to date van de nieuwste ontwikkelingen binnen de waterwereld!

Eén van de cursussen binnen deze actualiteitenreeks is de cursus ‘De aarde verandert, jouw kering ook?'. Waterkeringen staan volop in de belangstelling door klimaatontwikkelingen zoals zeespiegelstijging, bodemdaling en aardbevingen. Doorstaan jouw waterkeringen deze ontwikkelingen goed? En zijn de waterkeringen waar jij in je dagelijkse werkpraktijk mee te maken hebt stabiel genoeg? Betekent waterspiegelstijging dat de dijk alleen moet worden verhoogd?

In de cursus maak je kennis met een aantal actuele klimaatontwikkelingen, de (in-)stabiliteit van de bodem en de gevolgen voor de veiligheid en het beheer en onderhoud. Je krijgt inzicht in de technische aspecten van waterkeringen en in de risicofactoren. Ook de nieuwe normering, nieuwe rekentechnieken (WBI2017) en nieuwe technieken voor dijkversterking komen aan de orde. Zo kun je adequaat anticiperen op de gevolgen van de aarde die verandert en de invloed die dat heeft op jouw keringen.

Op dinsdag 8 maart gaat de cursus De aarde verandert - jouw kering ook? van start. Wil je meer informatie en aanmelden, dan kun je terecht op onze website. Of neem contact op met Claudia Peters (030) 60 69 418.

Wateropleidingen brengt je waterkennis op peil