Diploma’s YWP@work Indonesië uitgereikt

E-waternieuws bericht: Diploma's YWP@work Indonesië uitgereikt

Neem contact op met ons

Op 22 november was het zover. De deelnemers van de pilot Master Class Young Water Professionals van het Ministerie van Publieke Werken in Indonesië kregen hun diploma uitgereikt. Een mooie afsluiting voor een traject met de nodige hobbels. De grootste uitdaging volgt nu nog en dat is verduurzamen in de nieuwe organisatie van het ministerie.

Twee jaar geleden is het consortium, bestaande uit MDF, Deltares en Wateropleidingen, gestart met het ontwerp en ontwikkeling van een Master Class traject voor jonge water professionals. Het doel van dit project was het ontwikkelen van een curriculum gericht op het leiden van complexe waterprojecten en een pilot uitvoering hiervan.

Met enthousiasme presenteerden we, na een uitgebreide training need analysis, in maart 2013 het Master Class pilot traject voor YWP@work. Het pilot traject bestond uit:  2x een training van 2 weken, 2x een internationale stage van 4 weken en een eindopdracht met ondersteuning van Indonesische mentoren en buitenlandse projectleiders.

Van de 15 startende deelnemers, rondden 6 deelnemers het hele traject af. Zij krijgen het diploma voor deze Master Class. De overige deelnemers hebben een deel van het traject doorlopen. Voor hen ligt een bewijs van deelname klaar.

Op de dag van de uitreiking was de nieuwe top van DG Water resources, DG Research & Development en DG HRM aanwezig. Ook was de Nederlandse Overheid vertegenwoordigd en uiteraard het consortium. Helaas waren maar 4 deelnemers aanwezig voor de uitreiking. Zij kregen ondanks de lage opkomst feestelijk het diploma uitgereikt.

Natuurlijk is het jammer dat zo weinig deelnemers de eindstreep haalden. Iedereen was toch enthousiast over het curriculum en de stages. De evaluaties waren ook heel positief.

De enorme werkdruk op de departementen, waardoor leidinggevenden de deelnemers niet lieten gaan én de impasse na de verkiezingen, waardoor posities onzeker waren en reorganisaties plaats vonden, waren toch wel de grootste hobbels. Ook voor de diploma uitreiking kregen een aantal deelnemers geen toestemming om te gaan.

Maar niet getreurd. Als laatste onderdeel van deze opdracht zetten we volop in om met de nieuwe directeur van HRM dit mooie en leerzame traject in te voegen in de talentprogramma's van Young Water professionals.

Diplomas YWP at work Indonesie uitgereikt