Cursus kennismaken met 3Di

E-Waternieuwsbericht: Cursus kennismaken met 3Di

Neem contact op met ons

Onlangs startte de eerste uitvoering van de cursus Kennismaken met 3Di. Een initiatief van de 3Di Academie (TUDelft, Deltares en Nelen en Schuurmans) in samenwerking met Wateropleidingen.

3Di is een interactief en integraal modelinstrumentarium voor waterberekeningen. Het is speciaal ontwikkeld voor beslissingsondersteuning in het waterbeheer op het gebied van waterveiligheid (overstroming), wateroverlast, calamiteitenbeheer en ruimtelijke planvorming. 3Di wordt al in tal van projecten in binnen- en buitenland toegepast.

Cursisten van verschillende adviesbureaus en waterschappen namen deel aan de eendaagse cursus. De cursus organiseerden wij in het 3DiLAB bij Nelen en Schuurmans in het hartje van Utrecht.

Alexander Hoff en Jeroen de Koning traden op als enthousiaste docenten. Het was een cursus met veel oefenmogelijkheden met het 3Di-model. Uit de evaluaties van de cursisten bleek dat dit ook erg gewaardeerd werd. Dat 3Di integraal het oppervlaktewatersysteem én riolering én straks wellicht ook grondwater kan verbinden, was voor velen een echte eyeopener. Sommige cursisten gaven als verbeterpunt aan dat er nog meer diepgang gewenst is, eventueel tijdens een extra cursusdag.

De opzet en uitvoering van deze cursus gaan wij nu intensief evalueren en vervolgens aanpassen. In het voorjaar van 2016 organiseren wij deze cursus opnieuw. Houd de website in de gaten voor meer informatie en de nieuwe cursusdatum.

Bel voor meer informatie met Els Vernooij (030) 60 90 421 of stuur een e-mail naar els.vernooij@wateropleidingen.nl

Foto's en uitleg 3Di: website http://www.3di.nu/nieuws/

Homepage Cursus 3Di
Cursus 3Di_Wateropleidingen