Het is weer tijd voor Waterbeheer en Onderhoud

E-waternieuws artikel:" Het is weer tijd voor Waterbeheer en Onderhoud

Neem contact op met ons

Het weer laat ons weten dat het voorjaar bijna begonnen is. Hierdoor komt er weer activiteit in het aquatische ecosysteem en valt er veel te zien. Tijd dus om weer te beginnen met het veldwerk. In de 6-daagse opleiding Waterbeheer en Onderhoud ga je dan ook volop aan de slag tijdens veldexcursies. Deze opleiding gaat in op het beheer en onderhoud van watersystemen. Dit onderhoud bestaat onder andere uit maaien, schonen en op diepte houden van het water. Beheer en onderhoud is een positief instrument. Een instrument dat niet alleen zorgt voor droge voeten door het water op diepte te houden, maar dat ook een bijdrage levert aan het verbeteren van de waterkwaliteit.

Om de theorie van de opleiding tot leven te laten komen, brengen de docenten samen met de cursisten bezoeken aan het veld om verschillende watersystemen te bekijken. Hierdoor leer je hoe een watersysteem in een natuurlijke situatie functioneert. Bij waterbeheer komt immers van alles kijken: je kunt nog zulke mooie plannen bedenken, maar de praktijk bepaalt of die gaan werken of niet. De praktijk bezoeken is daarmee een belangrijk onderdeel van de opleiding. Na het volgen van de opleiding weet je hoe je beheers- en onderhoudsplannen uit moet voeren en hoe je kunt toezien op onderhoud dat is uitbesteed. Het realiseren van duurzaam waterbeheer, dat is waar het bij de opleiding Waterbeheer en Onderhoud om draait.

De opleiding start op 16 april in Utrecht, aanmelden kan via onze website. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij. Vragen? Neem contact op met Nienke Elijzen (030) 60 69 413 .

Water in het stedelijkgebied vraagt om een juist beheer en onderhoud