Slib, van grijs naar goud

E-waternieuws bericht: Slib, van grijs naar goud

Neem contact op met ons

Zuiveringsslib maakt een revival door en wordt grondstof en energieleverancier in plaats van afvalstof. Naast die revival is in de slibverwerking nog veel winst te behalen (=minder kosten). De nieuwe cursus Meer grip op slib behandelt het complete proces van slibverwerking gericht op een milieuverantwoorde en efficiënte verwerking. Deze cursus start gegarandeerd op 5 maart 2015. Er zijn nog een paar plekken vrij, dus meld je snel aan!

Operators, bedrijfsvoerders en technologen betrokken bij de slibbehandeling van afvalwaterzuivering doorlopen tijdens deze cursus het complete proces van slibverwerking. Je krijgt inzicht in de relatie tussen de verschillende processtappen, je leert het functioneren van de slibverwerking te beoordelen en leert hoe je de slibverwerking op een zo efficiënt mogelijke manier bedient. Ook leer je het functioneren van een slibverwerking te beoordelen en spoor je verbetermogelijkheden op.

De docent besteedt veel aandacht aan praktijksituaties. Je kunt eigen voorbeelden inbrengen en werkt met medecursisten aan opdrachten. Elke lesdag bevat een excursie, zodat je een goed inzicht krijgt in de werking van de verschillende processtappen. De drie lesdagen vinden op verschillende rwzi's plaats. Zo krijg je alle mogelijke onderdelen van een sliblijn te zien, inclusief een aantal nieuwe ontwikkelingen.

Aanmelden kan via onze website, ook is het uiteraard mogelijk om deze cursus in company voor je te verzorgen. Voor meer informatie, neem contact op met Hanna Langerak (06) 20 26 5372 of Claudia Peters (06) 57 57 3311.

Cursus Meer grip op slib