Opleiding Dijktechniek gegarandeerd van start

E-waternieuws artikel: Opleiding Dijktechniek gegarandeerd van start

Neem contact op met ons

Is de opleiding Dijktechniek iets voor jou? Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Schrijf je direct in om zeker te zijn van een plek. We starten donderdag 4 februari in Utrecht.

We ontwikkelen deze opleiding omdat waterschappen en Rijkswaterstaat de komende jaren voor een grote opgave op het gebied van dijkversterkingen staan. Alle dijken moeten op het wettelijke veiligheidsniveau komen. En daar zijn goed opgeleide mensen voor nodig.

De opleiding Dijktechniek is een combinatie van digitale zelfstudie, opdrachten, klassikale bijeenkomsten en leren in de praktijk. En is bedoeld voor technische managers, projectleiders, adviseurs, specialisten waterkeringen en geotechnici met minimaal hbo-niveau en enkele jaren werkervaring. We verdelen de opleiding over 20 lesdagen in 4 modules.

  • Module Dijkenbouw (8 dagen)
  • Module Dijkontwerp 2.0 (5 dagen)
  • Module Dijkversterking in uitvoering (4 dagen)
  • Module Integratie & Vakmanschap (3 dagen)

Richard Jorissen, Projectdirecteur Hoogwaterbeschermingsprogramma:
‘Binnen het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) staan beheerders, adviseurs en bouwers voor een flinke opgave om veel kilometers waterkering te voldoen aan nieuwe veiligheidsnormen. Deze normen gaan we terugzien in de hele keten van activiteiten: toetsing, ontwerp, aanleg en beheer. Nu ligt de focus vooral op het ontwerp van lopende projecten. Ik voorzie een grote behoefte aan verdieping van technische kennis bij een grote groep mensen. De nieuwe opleiding Dijktechniek van Wateropleidingen, is in mijn ogen de eerste beste stap die de nieuwe generatie technisch(e) managers in de dijkenwereld kan zetten.'

Inschrijven
Dat kan direct op onze website. Je vindt hier ook het programma en de folder. Bekijk ook de film waarin een aantal docenten zich aan je voorstellen.

Contact
Ben je enthousiast over deze nieuwe opleiding? Maar heb je nog een vraag of wil je meer informatie? Neem contact op met Claudia Peters (030) 60 69 418 of stuur een e-mail naar Claudia.peters@wateropleidingen.nl

Foto's: Shutterstock.

Dijktechniek
Opleiding Dijktechniek Wateropleidingen