E-waternieuws nr. 1, januari 2016

E-waternieuws: e-mail nieuwsbrief van Wateropleidingen, waarin u op de hoogte wordt gehouden van onze water opleidingen.

Neem contact op met ons
Header E-waternieuws
Elektronische Nieuwsbrief
Jaargang 11 | nummer 1 | januari 2016
Nieuwjaarswens_260

Nieuwjaarswens 2016

Water. Een vergezicht, een horizon met kleurige luchten. Een beeld dat voor mij richting geeft aan dit nieuwe jaar. "1 picture tells more than a 1000 words", en zo is het ook. Het beeld geeft een gevoel van veel water, van onmetelijke ruimte en veel kleur. Wateropleidingen wenst u dit nieuwe jaar een gelukkig en succesvol Nieuwjaar. Lees verder.

Jaarplan cover_260

Jaarplan 2016 Samenwerking met de sector

Het bestuur van Wateropleidingen (Hein Pieper, Walter van der Meer, Gert Dekker & Esther Bosman) heeft het Jaarplan Wateropleidingen 2016 vastgesteld. Ontwikkelingen uit de praktijk geven ons aanleiding de focus op samenwerking te versterken. Lees verder.

Arnoud van Vliet over opleiding Dijktechniek

Dijkversterking is vakmanschap

In gesprek met Arnoud van Vliet, Secretaris directeur Waterschap Hollandse Delta over het vakmanschap dijkversterking

Je hebt initiatief getoond voor de totstandkoming van de nieuwe opleiding Dijktechniek en je neemt deel aan de Raad van Advies. Waarom vind je deze opleiding zo belangrijk?
"Met een aantal collega's uit het vak deel ik de zorg dat er voor de huidige en nieuwe generatie ‘dijktechneuten' onvoldoende kwalificerende opleidingen worden aangeboden. En daarmee bedoel ik een echt zwaarder curriculum om de 'hard core' kennis op een hoger niveau te brengen en te houden." Lees verder.

Energiefabriek Apeldoorn 260

Leer het concept De Energiefabriek kennen

Bekijk de korte film en ontdek zelf waarom de cursus De Energiefabriek voor jou de juiste keuze is. De cursus bestaat uit twee klassikale lesdagen en één dag waar we een collegiaal bedrijfsbezoek brengen. Het energieverbruik en de energieproductie van jullie zuivering staan centraal. Lees verder.

Dijktechniek_260

Opleiding Dijktechniek gegarandeerd van start

Is de opleiding Dijktechniek iets voor jou? Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Schrijf je direct in om zeker te zijn van een plek. We starten donderdag 4 februari in Utrecht. We ontwikkelen deze opleiding omdat waterschappen en Rijkswaterstaat de komende jaren voor een grote opgave op het gebied van dijkversterkingen staan. Lees verder.

UBD_Buizen

Drinkwaterleiding leggen en beheren vraagt om goede projectleiding

Een leidingnet succesvol aanleggen en beheren vraagt om een goede afstemming tussen interne en externe partijen. Of het nu gaat om reguliere of complexe projecten, of de aanleg van transportleidingen. Dit en andere vaardigheden leer je vanaf 15 maart tijdens de opleiding Projectleiding bij uitvoering en beheer distributie in Utrecht. Lees verder.

Informatie