AquaDactics op Wisa 2016

E-waternieuws artikel: AquaDactics op Wisa 2016

Neem contact op met ons

Afgelopen week was AquaDactics aanwezig op Wisa 2016.  AquaDactics en het Centre of Expertise (CoE) deelden een stand. De stand lag strategisch op de looproute tussen de conferentie zalen en de catering! Philani Cebani (CoE) hielp met de stand bemanning en stond geïnteresseerden met enthousiasme te woord. De 2-jaarlijkse conferentie en beurs van Wisa (Waterinstitute of Southern Africa) vond plaats in Durban. De 2000 deelnemers uit alle hoeken van waterwerkend Zuid-Afrika hadden de keuze uit een wetenschappelijk programma van meer dan 250  presentaties, 29 workshops, 80 posters, de Wetskills challenge en natuurlijk de beurs.

AquaDactics is de Zuidafrikaase organisatie van WorldWater Academy die zich richt op training development en support, zoals Training of trainers en design en development van cursussen. Het Centre of Expertise organiseert showcases  van Nederlandse innovaties in Zuid-Afrika. AquaDactics en CoE werken samen op het gebied van disseminatie van de resultaten van de showcases.

AquaDactics op Wisa 2016-Konanani Khorommbi en Wetskills memberAquaDactics op Wisa 2016-Jay Reddy-Agnes Maenhout-Mogale Matseba

AquaDactics nam deel aan de workshop Operating and Maintenance-Improving skills. AquaDactics heeft een presentatie gehouden  over "Implementing Innovations in Practice" en de poster "Sustainable training for wastewater works process controllers" gepresenteerd. En het is heel erg mooi om een enthousiaste presentatie van Janet Chunderduri van Ethekwini Water and Sanitation te horen over "The basics of Wastewater treatment course". Waarbij Janet alle credits voor opzet en de Training of Trainers geeft aan AquaDactics en geïnteresseerden doorverwijst! AquaDactics was ook een van de opdrachtgevers aan Wetskills. Een groep werkte aan een methode voor "Unlocking experiential knowledge" om zo het for professionals, by professionals model van AquaDactics verder te brengen. De titel van hun oplossing was "Tapping the untapped mind"

AquaDactics op Wisa 2016-stand AquaDactics en Centre of ExpertiseAquaDactics op Wisa 2016-Wetskills group

Wisa 2016, The place to be om bestaande relaties aan te halen, nieuwe contacten op te doen en state of the art te horen.

Meer informatie: Agnes Maenhout

Aanvulling foto's bovenstaand artikel:

  • Foto 1: AquaDactics op Wisa 2016-Konanani Khorommbi (acting CEO, CMA Vaal) en Wetskills member.
  • Foto 2: AquaDactics op Wisa 2016-Jay Reddy (Acting Chief Executive Officer, Pongola to Umzimkulu Proto CMA), Agnes Maenhout (directeur Wateropleidingen-World Water Academy), Mogale Matseba (CMA Vaal).
  • Foto 4: AquaDactics op Wisa 2016 - Wetskills group (vlnr: Jashan Gokal, Thobeka Dhladhia, Adeshola Oyawoye en Philani Cebani)
AquaDactics op Wisa 2016-Philani Cebani en Agnes Maenhout
AquaDactis op Wisa 2016-tweets van Agnes Maenhout