Nieuwe opleiding Dijktechniek groot succes: tweede groep start in september

E-waternieuws artikel: Nieuwe opleiding Dijktechniek groot succes: tweede groep start in september

Neem contact op met ons

De eerste groep van 20 mannen van de opleiding Dijktechniek zit nu nog volop in de studieboeken. Toch is de tweede uitvoering al gepland in september. De reden hiervoor is eenvoudig, er is veel vraag naar de opleiding. Zo veel, dat er in februari zelfs een wachtlijst ontstond.

Het is geen geheim dat waterschappen en Rijkswaterstaat de komende jaren voor een flinke opgave staan op het gebied van waterveiligheid en dijkversterkingen. Hier is veel diepgaande, actuele en praktijkgerichte kennis voor nodig. Net als de expertise van dijkenbouw, dijkontwerp en dijkversterking.

Tijdens deze opleiding krijgen technisch managers, projectleiders, adviseurs, geotechnici  en specialisten van waterkeringen alle kennis en inzicht die ze nodig hebben. Zodat zij na de opleiding het vakmanschap dijkversterking op een goede manier uitvoeren.

De opleiding dijktechniek is de eerste integrale technische opleiding op het gebied van dijktechniek en dijkenbouw voor mensen die hun professionele kennis op het gebied van dijktechniek willen versterken. Deze kwalificerende opleiding biedt kennis en inzicht in het functioneren van een dijk en plaatst specialistische onderwerpen in context. De duur en examinering van de opleiding is afgestemd op deze doelen.

Opleiding Dijktechniek2Opleiding Dijktechniek3

Wateropleidingen ontwikkelde de opleiding Dijktechniek in samenwerking met specialisten van waterschappen, Rijkswaterstaat, ingenieurs- en adviesbureaus, kennisinstellingen en aannemers. De aangewezen Raad van Advies bewaakt kwaliteit en inhoud van de opleiding. Deze specialisten vormen ook een deel van de begeleiding op de lesdagen.

Agnes Maenhout, directeur Wateropleidingen: "Dat we nú al een tweede opleiding plannen had ik nog niet durven dromen. Erg fijn dat we nog een groep gemotiveerde cursisten mogen opleiden. Goed om te merken dat Nederland in de toekomst op nog meer dijktechnici kan rekenen".

Opleiding Dijktechniek4Opleiding Dijktechniek5Opleiding Dijktechniek6

Ook de tweede groep van de opleiding is bedoeld voor technisch managers, projectleiders, adviseurs, specialisten waterkeringen en geotechnici. De opleiding bestaat uit 20 lesdagen. De deelnemers leren door middel van digitale zelfstudie, opdrachten, klassikale bijeenkomsten en leren in de praktijk.

Na deze opleiding bezitten cursisten topkennis over dijktechniek. Zij zijn een deskundige gesprekspartner voor vakspecialisten. Een echte investering voor de toekomst. In juli 2017 reiken we de diploma's aan de tweede groep uit.

Opleiding Dijktechniek

Opdrachtgevers hebben behoefte aan kundige aannemers die ze vertrouwen om de waterkeringen te versterken. Wij beschikken al over de nodige ervaring op dit gebied, maar zijn ook van mening dat het altijd beter kan. De opleiding Dijktechniek voorziet in onze behoefte. Het lesprogramma duidt op een breed opgezette en diepgaande opleiding. Dat is precies wat we zoeken. Goed dat Wateropleidingen deze opleiding opnieuw aanbiedt.

ing. Jørn Lankhorst, hoofdconstructeur van De Koning Constructies en cursist opleiding Dijktechniek