E-waternieuws nr 11, juni 2016

E-waternieuws: e-mail nieuwsbrief van Wateropleidingen, waarin je op de hoogte wordt gehouden van onze water opleidingen.

Neem contact op met ons
Header E-waternieuws
Elektronische Nieuwsbrief
Jaargang 11 | nummer 11 | juni 2016
Nieuwe cursus Dijkinformatie voor Beheer en Versterken

Nieuwe cursus Dijkinformatie voor Beheer en Versterken start 14 juni

Een beter en actueel inzicht in de conditie van je dijk krijgen? De inzet van data- en informatietechnologie en systemen is van grote meerwaarde. Hoe je dit doet leer je tijdens de nieuwe cursus: Dijkinformatie voor beheer en versterken.

Tijdens deze tweedaagse cursus (start 14 juni) leer je hoe je metingen en informatiesystemen inzet in de verschillende fasen van dijkbeheer en bij versterking. Lees verder

Kees Snaterse

In memoriam: Kees Snaterse

Wateropleidingen werd afgelopen week opgeschrikt door het overlijden van Kees Snaterse. Eind maart is hij getroffen door een herseninfarct en de medische wetenschap heeft hem niet meer kunnen helpen. Hij is op woensdag 25 mei 2016 op 65- jarige leeftijd overleden.

Kees was vanaf 1994 betrokken bij de Basisopleiding Riolering. Kees, een bijzonder betrokken docent en ontwikkelaar. Kenmerk was zijn scherpe en analytische geest; met Kees kon je stevig discussiëren! Met verstand van zaken en altijd gericht op kwaliteit en zorgvuldigheid. Lees verder

Opfriscursus voor Drinkwatercontroleurs

'We willen iedere paar jaar onze kennis opfrissen'

Met die reden nemen cursisten deel aan de Opfriscursus voor Drinkwatercontroleurs. Kennis opfrissen om up-to-date te blijven van nieuwe ontwikkelingen. En de kennis opfrissen die een beetje is weggezakt.

Op verzoek van het Platform Controle en Handhaving (PCH) heeft Wateropleidingen in samenwerking met medewerkers uit de sector een cursus ontwikkeld zodat de kennis van de Nederlandse controleurs geactualiseerd wordt.

Het PCH wil een kwaliteitsslag maken door het actualiseren van kennis en vaardigheden, onderling kennis delen én een landelijke toetsing van kennis en vaardigheden. Controleurs willen zelf ook weten of hun kennis nog up-to-date is. En of zij hun kennis goed toepassen binnen hun werk. Het lijkt erop dat de kwaliteitsslag van twee kanten komt. Van het PCH en van de controleurs zelf. Lees verder

Frank Mertens over opleiding Dijktechniek

Hoe ervaren de cursisten de opleiding Dijktechniek tot nu toe?

Interview met Frank Mertens (Waterschap Rivierenland)

Begin dit jaar startte de nieuwe opleiding Dijktechniek. Wateropleidingen ontwikkelde de opleiding voor technische managers, projectleiders, adviseurs, specialisten waterkeringen en geotechnici.

Het is een eerste opleiding voor mensen die hun professionele kennis op het gebied van dijktechniek willen versterken. Zodat ze na de opleiding een deskundig gesprekspartner zijn voor vakspecialisten en IPM teamrolhouders.

Eén van de 20 gemotiveerde cursisten is Frank Mertens. Hij werkt ruim 15 jaar bij waterschap Rivierenland. De opleiding is bijna halverwege. Hoogste tijd om Frank naar zijn ervaring te vragen. Maakt de opleiding zijn verwachtingen waar? Wat past Frank nu al toe in zijn werk? Gaat hij na het afronden van de opleiding verder met het vakmanschap Dijktechniek? We gaan in gesprek met Frank. Lees verder

Quote van Henk Ovink in brochure Wateropleidingen

Mooie quote van onze vooraanstaande waterprofessionals

Verschillende waterprofessionals hebben in onze nieuwe cursusbrochure hun visie rondom water, kennis en opleiden gegeven:

‘Water is voor altijd en overal', Henk Ovink (Watergezant) lees verder

Wil je alle quotes van de waterprofessionals teruglezen en geïnformeerd worden over ons actuele cursusaanbod? Vraag dan nu onze nieuwe cursusbrochure via onze website aan.

Rebuild by design Henk Ovink met watertrainees

Project Rebuild by design is gestart

Op donderdag 26 mei is het project Learning from Rebuild by Design onder begeleiding van Henk Ovink en Ingrid Schröders (Wateropleidingen) officieel van start gegaan. Voor Wateropleidingen gaan de watertrainees Tom, Floor, Vivian en Rogier aan de slag met een Training Need Analysis en maken vervolgens een ontwerp voor een cursus/opleiding  Rebuild by design.

Meer over de voortgang van dit project kan je in onze volgende nieuwsbrieven lezen.

Hoogst scorende water opleidingen en cursussen 2015/2016

Elke opleiding of cursus die Wateropleidingen uitvoert, wordt na afloop door cursisten geëvalueerd. We vragen cursisten naar hun mening over de inhoud, de actualiteit en de praktijkgerichtheid van de opleiding of cursus

De evaluaties onder cursisten zijn het bewijs dat we goed scoren op onze kernwaarden:

  • actualiteit (up-to-date aanbod van vakopleidingen)
  • praktijkgerichtheid (alle docenten werken in de watersector)
  • inhoud (de leerstof sluit aan op de voorkennis en biedt nieuwe kennis)

Lees verder

Cursuskalender

Inschrijvingen cursussen najaar 2016 geopend

Kijk voor het volledige cursusaanbod op onze website.

Informatie