Met meten meer weten: Dijkinformatie voor Beheer en Versterken

E-waternieuws artikel: Met meten meer weten: Dijkinformatie voor Beheer en Versterken

Neem contact op met ons

Flood Control IJkdijk

Dinsdag 14 juni startte de cursus Dijkinformatie voor Beheer en Versterken. Een gloednieuwe cursus die we samen met Stichting FloodControl IJkdijk ontwikkelden. Doel van de cursus? Inzichtelijk maken hoe je metingen en informatiesystemen inzet bij het beheer en versterken van je dijk.

Doordat je meet en monitort kun je veel nauwkeuriger uitspraken doen over de toestand van de dijk. Je komt tot een goed onderbouwd besluit of er onderhoud nodig is of versterking. Belangrijk is dat je weet welke technieken er zijn en hoe je de technieken het beste inzet.

Maar hoe breng je deze informatie bij elkaar? En hoe kom je nu tot een goede interpretatie van je dijk? Met deze vragen gingen de cursisten aan de slag. Zij brachten zelf voorbeelden uit hun eigen praktijk mee naar de cursus en deelden deze met elkaar en met docenten.

Reacties van cursisten over de cursus:

"Heel veel praktische voorbeelden vanuit de praktijk."
"Nuttig! Goed overzicht van dijkbeheertechnieken door monitoring."

Meten. Het antwoord voor nu en de toekomst op efficiënt dijkbeheer. In de cursus leer je hier meer over.

In november organiseren we de cursus opnieuw. De exacte datum volgt nog.
Wil je ook alles weten over Dijkinformatie voor het beheer en versterken van je dijk? Geef je alvast op bij Ingrid Hilwerda (030) 60 69 411.  Op de website vind je meer informatie over de cursus.

Met meten meer weten - Dijkinformatie voor Beheer en Versterken