E-waternieuws nr. 13, juli 2016

E-waternieuws: e-mail nieuwsbrief van Wateropleidingen, waarin je op de hoogte wordt gehouden van onze water opleidingen.

Neem contact op met ons
Header E-waternieuws
Elektronische Nieuwsbrief
Jaargang 11 | nummer 13 | juli 2016

ipad actie Wateropleidingen

docent_Marco_Aberkrom

Assetmanagement: interview met Marco Aberkrom

Assetmanagement. Je leest en hoort er veel over. Wat is het nu eigenlijk? Is het iets voor mijn organisatie? Marco Aberkrom van CMS Asset Management legt uit.

Assetmanagement is een veel gebruikte term tegenwoordig. Wat is het precies?
Het zijn alle gecoördineerde activiteiten van een organisatie om waarde te realiseren uit assets.  Lees verder

Quote van Esther Bosman in brochure Wateropleidingen

Mooie quote van onze vooraanstaande waterprofessionals

Verschillende waterprofessionals hebben in onze nieuwe cursusbrochure hun visie rondom water, kennis en opleiden gegeven:

‘Versterken van waterprofessionals en daarmee de watersector' Esther Bosman (directeur Water Royal HaskoningDHV & Bestuurslid Wateropleidingen) lees verder

Met meten meer weten - Dijkinformatie voor Beheer en Versterken

Met meten meer weten: Dijkinformatie voor Beheer en Versterken

Dinsdag 14 juni startte de cursus Dijkinformatie voor Beheer en Versterken. Een gloednieuwe cursus die we samen met Stichting FloodControl IJkdijk ontwikkelden. Doel van de cursus? Inzichtelijk maken hoe je metingen en informatiesystemen inzet bij het beheer en versterken van je dijk.

Lees verder

Tijd voor een nieuwe uitdaging binnen waterbeheer

Tijd voor een nieuwe uitdaging binnen waterbeheer?

Het is officieel zomer. Fijn. De natuur is volop in beweging. De afwisseling van droogte met flinke regenval of zelfs een hoosbui maakt goed waterbeheer tot een uitdaging. Ben jij goed voorbereid?

Voor Waterbeheerders bieden we dit najaar nieuwe cursussen die helpen jouw kennis te verbreden en je klaar te stomen voor nieuwe uitdagingen in je werkveld. Stilstand is achteruitgang, dus kom ook in actie. Lees verder

Dijktechniek module 1- evalueren en afsluiten

Dijktechniek module 1: evalueren en afsluiten

Iedere cursist heeft ze wel eens gezien, onze evaluatieformulieren. Jouw investering van 10 minuten om het formulier in te vullen, wordt door ons enorm gewaardeerd. Om de kwaliteit van onze opleidingen en cursussen hoog te houden, zijn deze ingevulde evaluatieformulieren voor Wateropleidingen van groot belang.

Bij onze nieuwe opleiding Dijktechniek zit de eerste module er op. Een belangrijke mijlpaal, de evaluatie van de eerste groep cursisten is toch extra spannend. Lees verder

Wateropleidingen toetst nu ook digitaal

Wateropleidingen toetst nu ook digitaal

Donderdag 9 juni was het zover. Het eerste digitale tentamen van Wateropleidingen in het nieuwe toets systeem TestVision Online. Spannend. Aan de deelnemers van de opleiding Dijktechniek de eer om het eerste digitale tentamen te maken.

Voordelen van digitaal toetsen is dat de cijfers snel bekend zijn als een toets uit meerkeuze vragen bestaat. Je kunt een analyserapport eenvoudig uitdraaien. En het is mogelijk om korte films en foto's toe te voegen. Lees verder

Hemelwateroverlast. Ben jij goed voorbereid

Hemelwateroverlast. Ben jij goed voorbereid?

Hemelwateroverlast. Dubbele wolkbreuk. Hoosbuibestendig. Ontharden. Allemaal termen die we de afgelopen weken volop in het nieuws tegenkomen.

De NOS en het KNMI publiceerden deze maand een onderzoek naar hoosbuien. Ons land heeft er de laatste jaren steeds meer mee te maken.  Lees verder

Cursuskalender

Kijk voor het volledige cursusaanbod op onze website.

Informatie