Learning by doing; projectleiderschap stap voor stap onder de knie

E-waternieuws artikel: Learning by doing; projectleiderschap stap voor stap onder de knie

Neem contact op met ons

Tijdens de opleiding Projectleiding bij uitvoering en beheer distributie leer je alle ins en outs over project leiden in de distributie. Van kleine projecten tot het aanleggen van een nieuwe transportleiding. Het komt allemaal aan bod.

Fasen van project leiden
De acht lessen zijn opgedeeld naar de verschillende fasen van project leiden. Tijdens de ochtenden draait om de theorie. In de middagen ga je met jouw projectgroep aan het werk voor jullie eigen project. Je past de theorie direct toe in de praktijk. Learning by doing. Elke projectgroep heeft een eigen opdrachtgever, één van de docenten. Je levert volgens deadlines verschillende opdrachten in. De projectcases die tijdens de opleiding aan bod komen, zijn praktijkcases. Je gaat dus aan de slag met echte projecten.

Op de laatste lesdag presenteer je met je projectgroep de resultaten van je project. Als dit allemaal goed is gegaan, ben je geslaagd voor de opleiding.

‘We willen een waardevolle ervaring creëren voor onze cursisten. Je leert project leiden niet alleen uit een boek, maar vooral door te doen in een echte praktijksimulatie. De docenten werken in de praktijk van distributie. Zij begeleiden onze cursisten tijdens hun project. Zodat ze de lesstof en vaardigheden eigen maken. Teamwork en feedback geven komen  ook aan de orde.' Nienke Elijzen, Wateropleidingen.

Gemiddelde beoordeling cursisten 2015/2016: 4 op schaal van 5.

Wegens succes starten we een tweede uitvoering van de opleiding op 6 september. Schrijf je nu in via de website voor één van de laatste plekken. Bekijk ook de film voor een indruk van de opleiding

opleiding Projectleiding bij uitvoering en beheer distributie 1
opleiding Projectleiding bij uitvoering en beheer distributie 2