De Grondstoffenfabriek – terugwinnen van kostbare grondstoffen

E-waternieuws artikel: De Grondstoffenfabriek - terugwinnen van kostbare grondstoffen

Neem contact op met ons

In Nederland vinden allerlei nieuwe initiatieven rondom het terugwinnen van grondstoffen (zoals stikstof en fosfaat) binnen de afvalwaterzuivering plaats. Dit past binnen het denken van de circulaire economie, die streeft naar efficiënt hergebruik van afvalstoffen. Alle ontwikkelingen rondom het terugwinnen van grondstoffen uit afvalwater worden gecombineerd in de Grondstoffenfabriek.

Wil jij bijblijven en ben je nieuwsgierig naar de ontwikkelingen binnen de Grondstoffenfabriek? Wil je weten wat ze precies inhouden? Wil je ook weten hoe dit toepasbaar is voor jullie zuivering?

Schrijf je nu in voor de nieuwe cursus Hergebruik van grondstoffen - De Grondstoffenfabriek op 22 november a.s.

In deze cursus maak je kennis met de Grondstoffenfabriek en de achterliggende gedachte. Je krijgt inzicht in actuele processen en technieken waarmee de Nederlandse sector bezig is en de status van implementatie. In de cursus leer je het belang van ketendenken, om de grondstoffen terug te winnen binnen de afvalzuivering. De verschillende processen met de bijbehorende eindproducten worden besproken. De cursist ervaart vanuit de bril van de afnemer waaraan de eindproducten moeten voldoen om ze te kunnen gebruiken. Je stelt zelf een business model op om de economische haalbaarheid te zien van het terugwinnen van een grondstof.  
De cursus geeft de deelnemers de mogelijkheid om hun eigen ideeën en ontwikkelingen op de eigen afvalwaterzuivering in te brengen en te bespreken.

De docenten van deze eendaagse cursus zijn: Johan Raap (Cosun), Charlotte van Erp Taalman Kip (Waterschap Hollandse Delta en tevens voorzitter van de werkgroep Grondstoffenfabriek van de Unie van Waterschappen) en Olaf van der Kolk (AquaMinerals)

Schrijf je in via de website, er zijn nog maar een paar plekken vrij.
Meer informatie? Neem contact op met Johan Oost (030 60 69 417).

Cursus Hergebruik van grondstoffen – De Grondstoffenfabriek