Masterclass Dijkinformatie op symposium Floodcontrol IJkdijk

E-waternieuws artikel: Cursus Dijkinformatie voor beheer en versterken start 8 november

Neem contact op met ons

Donderdag 29 september bezochten zo'n 140 bezoekers het symposium van FloodControl IJkdijk in Fort Voordorp, Groenekan. Het symposium richtte zich op 10 jaar innovatieve oplossingen rond waterveiligheid, dijkmonitoring en calamiteitenmanagement.

Patrick Poelmann, vice voorzitter van STOWA en één van de ‘founding fathers' van Stichting FloodControl IJkdijk begeleide het symposium. Andere keynote sprekers vulden de ochtend met boeiende onderwerpen en paneldiscussies over bijvoorbeeld de toekomst van waterveiligheid. Lees hier meer over in de nieuwsbrief van FloodControl IJdijk .

Het middagdeel bestond uit twee ronden met verschillende workshops. Onze collega Ingrid Hilwerda (Didactiek adviseur Wateropleidingen) heeft met  Andre Koelewijn (Deltares) en Wouter Zomer (FloodControl IJkdijk) de workshop Masterclass Dijkinformatie gegeven. Andre en Wouter zijn als docent betrokken bij de Masterclass. In deze workshop kregen deelnemers een interessante voorproef over wat je in de tweedaagse cursus Dijkinformatie voor Beheer en Versterken van Wateropleidingen te wachten staat. Meer over de workshop zie je hier.

Tijdens de cursus Dijkinformatie voor Beheer en Versterken leer je hoe je metingen en informatiesystemen inzet in de verschillende fasen van dijkbeheer en bij versterking. Je leert op een andere manier kijken naar een dijkprobleem. En hoe je dit probleem vervolgens inzichtelijk maakt en oplost. Het zorgt voor een beter handelingsperspectief en een kostenefficiënt werkwijze.

De cursus Dijkinformatie voor Beheer en Versterken start op 8 november 2016. Meld je snel aan via onze website. Liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Ingrid Hilwerda (030) 60 69 411.

Bron foto: FloodControl IJkdijk

Symposium van floodControl IJdijk 29 sept 2016