Drinkwaterleiding leggen en beheren vraagt om goede projectleiding

E-waternieuws artikel: Drinkwaterleiding leggen en beheren vraagt om goede projectleiding

Neem contact op met ons

Een leidingnet succesvol aanleggen en beheren vraagt om een goede afstemming tussen interne en externe partijen. Of het nu gaat om reguliere of complexe projecten, of de aanleg van transportleidingen. Dit en andere vaardigheden leer je vanaf 15 maart tijdens de opleiding Projectleiding bij uitvoering en beheer distributie in Utrecht.

De wisselwerking tussen de beheerder en de ontwerpafdeling tegenover de beheerder en de aannemer of uitvoerder is heel belangrijk. Inhoudelijke kennis alleen is niet voldoende. Ook vaardigheden zoals samenwerken, communiceren, projecten uitvoeren en leiden zijn onmisbaar.

Je gaat tijdens deze opleiding aan de slag met een concreet project waarin je op een doeltreffende manier leiding leert geven aan het dagelijkse beheer van de waterdistributie. Je leert actief te participeren in een projectoverleg. En je kent het belang van een integrale beheer aanpak van het leidingnet. Na afloop van de opleiding ben je in staat aanpassingen in - en uitbreidingen op - het leidingnet te begeleiden.

Tijdens de opleiding behandelen we de volgende onderwerpen:
integrale aanpak beheer leidingnet en assetmanagement; projectmatig werken, projectmanagement en registratie; communiceren, samenwerken, leiding geven; aanbesteden, bestek, gunning, contracten; juridische aspecten, eisen voor de aanleg van leidingen (NEN 3650 - serie), vergunningen; voorbereiding en begeleiding van de aanleg; monitoring en waterkwaliteit; hygiënisch werken, Arbo, veiligheid en milieu en budgetbewaking.

Tijdens de opleiding staat een project uit de praktijk centraal waarin je samenwerkt met collega cursisten. Je wordt hierbij begeleid door een ervaren docent. Je loopt alle fasen van een project samen door en je koppelt dit terug aan de opdrachtgever. Je oefent met allerlei situaties om je vaardigheden te ontwikkelen. Je maakt een aantal individuele opdrachten die in je portfolio terecht komen. Zodat je na afloop van de cursus voldoende bewijs hebt dat je over de gewenste vaardigheden beschikt. De docenten hebben veel zin om jou de vaardigheden van projectleiding onder de knie te brengen.

Inschrijven?

Enthousiast over deze opleiding? Schrijf je nu in via de website en start 15 maart in Utrecht. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Eerst meer weten? Neem dan contact op met Evelien Meijerink Programma manager drinkwater (030) 60 69 416.

Foto's: Shutterstock

UBD_Buizen 364