“IPM is geen in beton gegoten methode”

E-waternieuws artikel: "IPM is geen in beton gegoten methode"

Neem contact op met ons

"IPM is geen in beton gegoten model", vertelt Marc van der Krogt, trainer bij de cursus ‘Aan de slag met IPM' (Integraal Project Management). Het is een manier van werken met als doel het realiseren van succesvolle projecten. De methode is bedacht en ontwikkeld bij Rijkswaterstaat.

Marc van der Krogt: "Ik vind het belangrijk mensen bewust te maken van de principes en rollen van het IPM model. Dat ze de methode leren kennen en ervaring opdoen. En het belangrijkste vind ik de samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Net als de samenwerking binnen een projectteam."

Marc kent de praktijk als geen ander. Hij is betrokken geweest bij de introductie van IPM bij Rijkswaterstaat. Hij heeft ook veel ervaring opgedaan met IPM-implementaties binnen verschillende waterschappen en ondersteunde projecten zoals het project IJmeer-Markermeer.

Meteen toepasbaar vanuit de praktijk
Marc: "Met elkaar in gesprek gaan over IPM en leren van en met elkaar. Dat wordt het meest gewaardeerd door cursisten tijdens deze training". Cursisten leggen zelf praktijkvragen voor en met elkaar wordt overlegd en gezocht naar passende oplossingen. Ze analyseren hun projectomgeving en de opdrachtgever. Zo wordt er ook gekeken naar welke afhankelijkheden en verantwoordelijkheden waar zijn.

Enthousiast?
Heb je ook interesse in de cursus ‘Aan de slag met IPM' en wil je deelnemen? Dinsdag 16 februari start de eerst cursusdag in Utrecht. Geef je snel op via onze website want er zijn nog maar een paar plaatsen vrij.

Liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Daniëlle Langendijk (030) 60 69 412. Of lees het blog "Meer tevreden klanten met IPM"

Docent Marc van der Krogt