Nieuw: De aarde verandert - uw kering ook?

E-waternieuws artikel: Nieuw: De aarde verandert - uw kering ook?

Neem contact op met ons

Speciaal voor (oud-)cursisten van Wateropleidingen organiseren wij een actualiteitenreeks. Zo blijf jij up to date over de nieuwste ontwikkelingen binnen de waterwereld!

Eén van de cursussen binnen deze actualiteitenreeks is de cursus ‘De aarde verandert - uw kering ook?' Waterkeringen staan volop in de belangstelling door klimaatontwikkelingen zoals zeespiegelstijging, bodemdaling en aardbevingen. Doorstaan jouw waterkeringen deze ontwikkelingen goed? En zijn de waterkeringen waar jij in je dagelijkse werkpraktijk mee te maken hebt stabiel genoeg? Betekent waterspiegelstijging dat de dijk alleen moet worden verhoogd?

In de cursus maak je kennis met een aantal actuele klimaatontwikkelingen, de (in-)stabiliteit van de bodem en de gevolgen voor de veiligheid en het beheer en onderhoud. Je krijgt inzicht in de technische aspecten van waterkeringen en in de risicofactoren. Ook de nieuwe normering, nieuwe rekentechnieken (WBI2017) en nieuwe technieken voor dijkversterking komen aan de orde. Zo anticipeer je adequaat op de gevolgen van de aarde die verandert en de invloed die dat heeft op jouw keringen.

Inschrijven
Dinsdag 8 maart gaat de cursus De aarde verandert - uw kering ook? van start. Schrijf je nu in via onze website. Hier vind je ook meer informatie. Of neem contact op met Nienke Elijzen (030) 60 69 413

Foto: Shutterstock

Wateropleidingen_De aarde verandert - uw kering ook