E-waternieuws nr 2, januari 2016

E-waternieuws: e-mail nieuwsbrief van Wateropleidingen, waarin u op de hoogte wordt gehouden van onze water opleidingen.

Neem contact op met ons
Header E-waternieuws
Elektronische Nieuwsbrief
Jaargang 11 | nummer 2 | januari 2016
Docent Marc van der Krogt 260

“IPM is geen in beton gegoten methode”

"IPM is geen in beton gegoten model", vertelt Marc van der Krogt, trainer bij de cursus ‘Aan de slag met IPM' (Integraal Project Management). Het is een manier van werken met als doel het realiseren van succesvolle projecten. De methode is bedacht en ontwikkeld bij Rijkswaterstaat. Lees verder.

Cursist Jorn Lankhorst_260

Jørn Lankhorst over de opleiding Dijktechniek

Je hebt je als eerste deelnemer ingeschreven voor de opleiding Dijktechniek. Daar zijn we heel blij mee. Waarom heb je je ingeschreven? "De komende jaren worden veel dijkversterkingsprojecten uitgevoerd. Wij verwachten dat, voor ons als bedrijf, hier veel werk uit gaat komen. Lees verder.

De aarde verandert_Wateropleidingen

Nieuw: De aarde verandert - uw kering ook?

Speciaal voor (oud-)cursisten van Wateropleidingen organiseren wij een actualiteitenreeks. Zo blijf jij up to date over de nieuwste ontwikkelingen binnen de waterwereld! Eén van de cursussen binnen deze actualiteitenreeks is de cursus ‘De aarde verandert - uw kering ook?' Lees verder.

Wereldwijd werken 260

Werk jij ook wereldwijd?

De Nederlandse watersector staat bekend om haar expertise. Vanuit de hele wereld wordt er naar Nederlandse kennis en producten gevraagd. De Nederlandse waterkennis en ervaring is niet één op één te vertalen naar andere landen. Culturele verschillen vragen vaak om maatwerk zodat een project kans van slagen heeft. Lees verder.

KNW logo_260

’Kansen in de keten’

Donderdag 18 februari organiseert het Koninklijk Nederlands Waternetwerk op de locatie van Waternet in Amsterdam een symposium. Het thema is 'Kansen in de keten'. Deze dag gaat over het zien van kansen en het vinden van partners om tot kringlopen te komen. Lees verder.

Afvalwaterzuivering Wateropleidingen_260

Actualiteiten afvalwaterkennis bij Wateropleidingen

Er zijn op dit moment allerlei nieuwe initiatieven rondom afvalwaterzuivering in Nederland. Het opzetten van een Energie- en grondstoffenfabriek en zuiveren met anammox bijvoorbeeld. De sector is dus volop in beweging. Daarom is het bijhouden van alle ontwikkelingen belangrijk voor élke RWZI. Lees verder.

Projectleiding uitvoering beheer kennis

Drinkwaterleiding leggen en beheren vraagt om goede projectleiding

Een leidingnet succesvol aanleggen en beheren vraagt om een goede afstemming tussen interne en externe partijen. Dit en andere vaardigheden leer je vanaf 15 maart tijdens de opleiding Projectleiding bij uitvoering en beheer distributie in Utrecht. Lees verder.

Informatie