E-waternieuws nr. 20, oktober 2016

E-waternieuws: e-mail nieuwsbrief van Wateropleidingen, waarin je op de hoogte wordt gehouden van onze water opleidingen.

Neem contact op met ons
Nieuwsbrief header
Elektronische Nieuwsbrief
Jaargang 11 | nummer 20 | oktober 2016

Tv-tip:

Als de dijken breken. Een nieuwe zesdelige dramaserie op EO (NPO 1)vanaf 5 november 20.25 uur. De serie vertelt over een hedendaagse watersnoodramp in Nederland en delen van Vlaanderen. Meer info: NPO website

Docent van het jaar 2015-2016 Jack Jonk_Wateropleidingen 260

Docent van het jaar 2015-2016

De beste docent van 2015/2016 is… Jack Jonk.

Jack is een gedreven expert en docent met passie voor zijn vak afvalwaterzuivering. De cursisten waarderen zijn deskundigheid, presentatie en interactie met een uitstekende score: gemiddeld 4,9 (schaal 1-5).
Daarmee is Jack onze topper van 2015-2016 en uitgeroepen tot docent van het jaar.

Veiligheid regionale waterkeringen

Hoe belangrijk zijn onze waterkeringen eigenlijk?

Regionale waterkeringen bieden ons vooral bescherming tegen overstromingen. Best belangrijk. Want iedereen wil droge voeten blijven houden.

Het proces van normeren, toetsen, verbeteren en beheren van regionale waterkeringen wordt door de provincie vastgesteld. Wil je hier alles over weten? Wil je Nederland veiliger maken? En ons land beschermen tegen een overstroming?

Meet the manager - Wateropleidingen

Meet the manager

Voor leidinggevenden van cursisten organiseren wij jaarlijks Meet the Manager-bijeenkomsten. Afgelopen augustus en september nodigden we leidinggevenden van Afvalwaterzuivering en Waterbeheer uit. En deze week kregen we bezoek van de leidinggevenden van de drinkwatersector. Voor leidinggevenden een moment om een goed beeld te krijgen van de inhoud en opzet van de opleiding.

Flipping the classroom1

Flipping the classroom

Begin oktober startte de nieuwe cursus Innovatiegericht Inkopen. Een cursus waarbij we ‘flippipng the classroom’  toepasten. Deelnemers bereidden zich thuis voor op de inhoud van de cursus via e-learning. Ze testten hun voorkennis en beantwoordden vragen over hun ervaring met innovatiegericht inkopen.

Wat is Flipping the classroom?

Strategiesessie 13 oktober 2016_Wateropleidingen 260

De laatste inspiratiesessie van Wateropleidingen

Denk je aan Gerrit Hiemstra, dan denk je aan het ‘weer’. Gerrit is vooral bekend als een van de presentatoren van het NOS weerbericht. Op donderdag 13 oktober trapte Gerrit de laatste van drie inspiratiesessie af voor de strategieontwikkeling van Wateropleidingen.

Naast zijn werk als weerman, is Gerrit ook docent voor Wateropleidingen. Hij geeft de cursus Weer & Waterbeheer.

Wateropleidingen on tour

Wateropleidingen gaat ‘on tour’ deze maand

November, een drukke maand. Deze maand bezoeken we een hoop beurzen en organisaties. Kom je ook? We vertellen je graag over opleidingen en cursussen. Over het nieuwe aanbod. Wil je je kennis op peil brengen? Verder studeren? Maar weet je nog niet precies wat of hoe? We helpen je graag verder. Bezoek onze stand en vraag het onze collega’s.

Ben je niet op één van deze beurzen? We helpen je natuurlijk ook altijd telefonisch. Bel ons op (030) 606 90 400, we staan je graag te woord.

Cursuskalender

Kijk voor het volledige cursusaanbod op onze website.

Informatie