Leer in 3 dagen alles over Regenwatervoorzieningen

E-waternieuws artikel van Wateropleidingen: Leer in 3 dagen alles over Regenwatervoorzieningen

Neem contact op met ons

De afgelopen 20 jaar is de aandacht voor regenwater binnen de bebouwde omgeving flink toegenomen. Afstromend hemelwater is lang niet zo schoon als we vaak denken. Daarom worden op sommige plekken in ons land zuiverende voorzieningen aangelegd.

In deze cursus krijg je belangrijke tips en valkuilen bij de aanleg, beheer en monitoring van systemen voor regenwateropvang. Je leert over de omgang met regenwater. Je leert wat hemelwater 'doet' in stedelijk water. Ook als besloten wordt hemelwater niet via de riolering af te voeren. Je gaat op excursie in de wijk Leidsche Rijn in Utrecht om te kijken hoe daar de regenwatervoorzieningen gerealiseerd zijn. Na deze cursus ken je verschillende systemen en voorzieningen en past ontwerpregels toe.

Gert Lemmen, senior adviseur riolering Sweco:
Het bijzondere is dat in drie dagen tijd alle aspecten rond regenwatervoorzieningen aan bod komen, heel praktijkgericht, inclusief excursie. Het is een relatief jong vakgebied. Pas de laatste jaren wordt duidelijk welke oplossingen op het gebied van regenwaterinfiltratie en –zuivering werken en welke niet. Het is bijvoorbeeld nuttig voor gemeenteambtenaren. Na de cursus zijn ze beter in staat om een bureau te briefen over een opdracht én om vervolgens het voorstel te beoordelen.

Schrijf je in - start 31 januari 2017
Wil je alles weten over regenwatervoorzieningen? Schrijf je in via de website en start 31 januari 2017. Eerst meer informatie? Neem contact op met Laura Bon (030) 60 69 415.