Project Rebuild by Design afgerond

E-waternieuws artikel van Wateropleidingen: Project Rebuild by Design afgerond

Neem contact op met ons

In juni zijn 5 watertrainees gestart met de ontwikkeling van een cursusprogramma rondom Rebuild by Design. Hun opdracht bestond uit de volgende onderdelen: cursusbehoefte onderzoek, samenstellen van het cursusprogramma en uitvoering van een onderdeel van het programma. Na 10 intensieve weken is het eindresultaat vorige week opgeleverd.

Van de overstromingen in Amerika zijn er vele lessen geleerd, die ook voor Nederland kunnen worden toegepast. De filosofie Rebuild by Design van Henk Ovink (watergezant) werd voorgelegd aan diverse waterprofessionals met de vraag waar zij behoefte aan hebben bij de aanpak van complexe waterveiligheidsprojecten. Dit was geen gemakkelijke vraag omdat het in Nederland allemaal goed is geregeld. Na doorvragen kwamen er toch behoeften naar voren die niet zozeer gekoppeld zijn aan kennis, maar meer aan competenties zoals samenwerken. Competenties die eigenlijk spelen bij elk project.

Op basis van de analyse werd een vertaling gemaakt naar een programma bestaande uit diverse modulen zoals: klimaatverandering, participatie met burgers en ontwerpdenken. Vooral dit laatste onderwerp is zeer interessant omdat daar creativiteit en grenzeloos werken een rol speelt.

Uiteindelijk hebben de watertrainees hun voorstel gepresenteerd op de Water trainee dag afgelopen 30 september. De poster geeft een mooie weergave van het resultaat.

Presentatie bijeenkomst NWT trainees 30 sept 2016 4Presentatie bijeenkomst NWT trainees 30 sept 2016 3Presentatie bijeenkomst NWT trainees 30 sept 2016 2

Wateropleidingen gaat nu verder met het voorstel. Een koppeling met de omgevingswet en klimaatverandering wordt nog gemaakt. Volgend jaar lanceren we het definitieve programma via onze website. Heb je nu al vragen, neem dan contact op met Ingrid Schröders (030) 60 69 419.

Presentatie bijeenkomst NWT trainees 30 sept 2016 1