De HELKO-methode: Wateropleidingen ondersteunt innovatie in de sector

E-waternieuws artikel:De HELKO-methode: Wateropleidingen ondersteunt innovatie in de sector

Neem contact op met ons

Op woensdag 30 november 2016 startte bij drinkwaterbedrijf Dunea de eerste HELKO training. Door het toepassen van de HELKO-methode kunnen distributieleidingen vervangen worden zonder het aanleggen van noodleidingen. Dat resulteert in minder overlast bij de klant en een besparing in tijd, geld en materialen.

Wateropleidingen ontwikkelde samen met Dunea een training om de HELKO techniek aan te leren. In een eerste fase wordt de aannemer getraind. De training ging op 30 november van start voor 17 personeelsleden van Voskuilen.

In de introductiecursus werd de techniek, waarbij een balg in de leiding wordt geplaatst, uitgelegd door docent Theo Vermolen en gedemonstreerd door Dunea werknemers Peter van de Burg en Mario Kreber.

De komende periode zullen de 17 cursisten het aangeleerde in een praktijktraject toepassen. De training wordt met een toets afgesloten en geslaagden krijgen een HELKO certificaat.

In 2017 worden ook Dunea medewerkers en andere aannemers in deze techniek getraind.

Door het organiseren van dit soort trainingen ondersteunt Wateropleidingen innovatie in de sector en draagt bij aan de ontwikkeling van de sector.

Voor meer informatie: Nele Thijs (030) 60 69 422 en Kevin Michies (030) 60 69 412.

HELKO training bij Dunea