24 maart Wereld Waterdag met thema ‘Water & Werk’

E-waternieuws artikel: 24 maart Wereld Waterdag met thema ‘Water & Werk'

Neem contact op met ons

Elk jaar wordt er in veel landen stilgestaan bij de Wereld Waterdag. De Verenigde Naties hebben deze dag uitgeroepen tot ‘World Water Day'. Elk lid van de VN benut deze dag om bewustwording bij het publiek te creëren. World Water Day heeft elke jaar een ander thema. Dit jaar is het thema ‘Water & Jobs'. Nederland volgt dit thema ‘Water & Werk' en organiseert op 24 maart in de Nieuwe Kerk in Den Daag het evenement Wereld Waterdag 2016. Initiatiefnemers zijn Aqua for All en NWP.

Het thema is niet los te zien van de nieuwe mondiale ontwikkelingsagenda met de ‘Sustainable Development Goals (SDGs)'. Water is een belangrijke randvoorwaarde voor economische ontwikkeling. Vanuit het gezondheidsaspect en ook vanuit het aspect van voldoende human resources in de watersector, water als pijler voor duurzaam ondernemen en de uitvoering van de Decent Work agenda. Het zijn verschillende invalshoeken die vragen om duurzame oplossingen zodat de wereld toekomstbestendiger wordt.

Tijdens het Nederlandse Wereld Waterdag evenement wordt actief samengewerkt door verschillende partners: Gemeente Den Haag, Plan Nederland, Vitens-Evides International, Dutch Water Authorities, Empower People, SkillsTown, Arcadis, Nationaal Water Traineeship, Young Expert Programme (YEP) en Wateropleidingen. Wateropleidingen organiseert deze dag een workshop Talentmanagement.

Meer informatie over de Wereld Waterdag:
http://www.wereld-water-dag.nl/
http://aquaforall.org/sponsor-the-dutch-world-water-day/

Bron tekst: http://www.wereld-water-dag.nl/
Foto: Shutterstock

Wereld Waterdag 2016_Wateropleidingen 364