In gesprek met Jan Peuten Monteur Distributie bij Waterleidingmaatschappij Limburg (WML)

E-waternieuws artikel: In gesprek met Jan Peuten - Monteur Distributie bij Waterleidingmaatschappij Limburg (WML)

Neem contact op met ons

Je werkt bij Waterleidingmaatschappij Limburg (WML). Wat doe je daar precies?

"Ik ben monteur distributie en heb ruim 28 jaar werkervaring. Mijn werk bestaat uit het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden binnen de afdeling K&O. Als ik het uitleg aan een klant zeg ik vaak ‘te veel of te weinig water, dan kom ik'. Maar ik heb zeker nog ambities. Binnen WML zijn er op dit moment niet heel veel doorgroeimogelijkheden. Dat vind ik jammer want ik wil zeker doorgaan in de water business. Ik vind dat een interessante tak van sport."

Non revenu water?
"Klinkt mooi he? Dat is het omlaag brengen van waterverlies. Zo'n 60% van het water dat ze in Afrika produceren komt niet bij de consument terecht. Deze verliezen hebben verschillende oorzaken. Bijvoorbeeld door lekken in (hoofd)aansluitingen. Ik ben verantwoordelijk om dit percentage waterverlies naar beneden te brengen."

Hoe ben je bij WML terecht gekomen?
"Ik ben na mijn opleiding MAVO en LTS in de installatiewereld terecht gekomen. Er was een vacature bij gemeente Venlo en daar ben ik Gas Water en Lood (GAWALO) gaan volgen. Dit is later door WML overgenomen en zo ben ik bij WML terecht gekomen. En bij Wateropleidingen heb ik nog een aantal opleidingen gevolgd zoals de basisopleiding Drinkwaterdistributie.

In de tijd bij WML ben ik als gedetacheerde twee jaar verantwoordelijk geweest voor legionella preventie bij Brabant Water (Hydroscope).

WML is onderdeel van Vitens Evides International (VEI). Deze organisatie voert wereldwijd allerlei projecten uit om de uitvoering van lokale waterbedrijven en gemeenten te verbeteren. Je hebt voor VEI regelmatig in Malawi, Zambia en Ethiopië gewerkt. Wat heb je hier precies gedaan?
"In Malawi heb ik een groot project uitgevoerd dat vier jaar duurde. Ik ben elke keer op en neer gevlogen naar Malawi. De monteurs daar leidde ik op vanaf de basis. Want we merkten dat de basis bij monteurs niet op orde was. Managers daar houden graag de kennis voor zichzelf. Ze delen hun kennis liever niet. Kennis is macht, denk ik?

Zodra die basis op orde was gingen we een niveau hoger. Weer terug in Malawi toetsten we dit niveau en de werkwijze. En zo gingen we elke keer een niveau hoger.

Welke ervaringen van werken in het buitenland blijven je het meest bij? Zijn er enorme verschillen tussen Nederland en Europa?
"Het valt me echt op dat in Afrika heel veel vrouwelijke monteurs werkzaam zijn. In Malawi denk ik dat de verdeling zeker 50/50 is. Dat zie je niet in Nederland. Daar wordt het vak toch voornamelijk door mannen uitgevoerd. De vrouwen in Afrika doen echt niet onder voor de mannelijke monteurs. Zeker niet. En vrouwen zijn ook heel gestructureerd merk ik."

Voor het Centre of Expertise in Zuid Afrika (project met o.a. World Water Academy en Vitens Evides International) ontwikkel je met Wateropleidingen de cursus ‘Water distribution and control for first level response operators'. Kun je dit toelichten?
"De afdelingshoofden in Zuid-Afrika willen hun medewerkers opleiden en certificeren en hebben onze hulp hierbij gevraagd. Een mooie opdracht. Mijn rol hierin is inhoudelijk expert. Ik ben medeverantwoordelijk voor de inhoud van de cursus. Wateropleidingen/World Water Academy verzorgt het ontwerp van de opleiding. Een mooie samenwerking.

Wat me opvalt, is dat de managers het kennisniveau van hun medewerkers te hoog inschatten. Terwijl de medewerkers nauwelijks begeleid worden. Daarbij hebben de monteurs in Zuid-Afrika hun middelbare school afgerond en bezitten ze de basis van rekenen. Managers waren niet op de hoogte van het huidige kennisniveau.

Toen we dit project in Zuid-Afrika uitrolde werden we zeer enthousiast ontvangen. Het bedrijf zat echt om ons te springen en wilde veel van ons leren. Mooier bestaat toch niet?

We hebben de managers het advies gegeven om niet te hoog in te zetten op het kennisniveau van hun monteurs. Begin bij de basis, zorg dat die goed op orde is. En vanaf daar kun je de kennis naar een hoger niveau brengen."

Je werkt voor de ontwikkeling van deze cursus voor het eerst met World Water Academy (Engelse tak van Wateropleidingen) samen. Hoe kijk hier op terug?
"Ik ervaar het als een heel plezierige samenwerking. Ik heb hier ook echt veel van geleerd. Ook als ik naar het lesgeven kijk. Ik heb namelijk geen PABO opleiding gevolgd. En lesgeven, kennis overbrengen is wel een vak apart. Ik heb echt ervaren welke aanpak en manier van lesgeven wel of minder goed werkt. Ik heb ook echt structuur kunnen aanbrengen in mijn manier van kennis overbrengen.

Ik houd zelf van structuur en van een logische volgorde. Ik dacht dat ik dat al aardig onder de knie had. Ik heb hier toch nog een hoop in geleerd. Daar ben ik heel blij mee. Ik heb echt plezier in lesgeven."

Zijn er nog projecten die je wilt opzetten?
"Niet zo zeer een specifiek project. Maar ik word heel gelukkig van kennis overdragen. Ik hoop dit nog heel lang te mogen doen. Het liefst Engelstalig. De Franse taal bijvoorbeeld beheers ik niet zo goed. Een Engelstalig project in het buitenland? Ja, heel graag.

Er is me vaak genoeg gevraagd of ik in Afrika wil wonen. Maar nee, ik vind het op en neer reizen daar naartoe heel plezierig. Hoewel Kaapstad... Dat vind ik echt prachtig. Het is daar zo ontzettend mooi. Dus wie weet als de kans zich voordoet? Misschien dat ik er dan anders over ga denken.

Als je terugkijkt op je werkervaring, waar ben je het meest trots op?
"Op het overdragen van kennis. Ik haal daar echt veel voldoening uit. En het bouwen van een relatie met cursisten. Voor mij hoeft het niet al te groot aangepakt te worden. Stel ik draag mijn kennis over aan 40 cursisten. En de helft hiervan kan ik naar een volgend niveau krijgen. Dan ben ik echt al heel erg blij. Ik voeg in dat geval echt waarde, echt kennis toe aan cursisten. Dat geeft een heel goed gevoel.

Dit weekend reis ik naar Ethiopië om daar monteurs les te geven. Ik heb hier nu al heel veel zin in."

Foto's zijn gemaakt tijdens werkbezoek in Kaapstad eind februari 2016. Jan Peuten draagt een licht roze overhemd.

Jan Peuten in Kaapstad_1
Jan Peuten in Kaapstad 2