E-waternieuws nr 5, maart 2016

E-waternieuws: e-mail nieuwsbrief van Wateropleidingen, waarin u op de hoogte wordt gehouden van onze water opleidingen.

Neem contact op met ons
Header E-waternieuws
Elektronische Nieuwsbrief
Jaargang 11 | nummer 5 | maart 2016
Opfriscursus drinkwatercontroleurs

Wateropleidingen verzorgt Opfriscursus voor Drinkwatercontroleurs

In opdracht van het Platform Controle en Handhaving (PCH) verzorgt Wateropleidingen vanaf maart dit jaar, acht keer de 'Opfriscursus voor drinkwatercontroleurs'. Deze cursus ontwikkelde we met mensen uit de sector. De vaardigheden worden getraind en de kennis wordt opgefrist en vernieuwd. Tijdens de cursus bezoeken cursisten elkaar in hun dagelijks werk. Lees meer.

Ecologisch oeverbeheer 260

Ecologisch Oeverbeheer - nieuw

Donderdag 26 mei start de nieuwe cursus Ecologisch Oeverbeheer. Deze nieuwe cursus is bedoeld voor duo's van binnen- en buitendienst van een organisatie. In de praktijk werken vaak meerdere mensen aan het maken en uitvoeren van het beleidsplan. Als dan niet iedereen dezelfde taal spreekt, kunnen er problemen ontstaan. Kom dus samen met je collega naar de cursus en krijg inzicht in elkaars werkzaamheden. Lees meer.

Jan Peuten in Kaapstad_260

In gesprek met Jan Peuten Monteur Distributie bij Waterleidingmaatschappij Limburg

"Ik ben monteur distributie en heb ruim 28 jaar werkervaring. Mijn werk bestaat uit het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden binnen de afdeling K&O. Als ik het uitleg aan een klant zeg ik vaak ‘te veel of te weinig water, dan kom ik'. Maar ik heb zeker nog ambities. Lees meer.

Update AquaVET project

Update AquaVET project

World Water Academy zet de laatste punten op de 'i' bij het ontwikkelen van de cursus Efficiënte wapentechnologieën voor loodgieters. Dit gebeurt in het kader van het Erasmus+ project dat wordt uitgevoerd met Griekse, Britse en Spaanse partners. World Water Academy ontwikkelt een curriculum voor loodgieters in Europa. Lees meer.

Blog_Hoeveel water eet jij

Blog Daniëlle Langendijk: Hoeveel water eet jij?

Er waren meer bezoekers dan verwacht op de Veggieworld beurs afgelopen weekend. Flexitariërs, vegetariërs en andere bewust-etende mensen kwamen naar de Jaarbeurs in Utrecht om te proeven en ervaren hoe lekker plantaardig eten is. Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige producten (afkomstig van planten, zonder vlees, vis, ei of zuivel). Lees het hele blog.

Kennisdag Inspectie Waterkeringen

Kennisdag Inspectie Waterkeringen - 7 april

STOWA en Rijkswaterstaat organiseren donderdag 7 april de Kennisdag inspectie Waterkeringen in het dierrijke Burgers Zoo in Arnhem. Het thema dit jaar is: ‘Verhalen maken de dijk', waarbij het gaat om verhalen uit de praktijk. Waterbeheerders vertellen hun verhaal over dieren in de dijk, Zorgplicht, remote inspecties, data en informatie en nog veel meer. Lees meer.

Cursuskalender maart en april

Informatie