Kennisdag Inspectie Waterkeringen

E-waternieuws artikel: Kennisdag Inspectie Waterkeringen

Neem contact op met ons

Natuurlijk vaste prik in de agenda van Wateropleidingen; De Kennisdag Inspectie Waterkeringen. Gisteren opnieuw een inspirerende dag beleeft met de sector. Dit jaar was het centrale thema: ‘Verhalen maken de dijk'.

De dag startte met een aantal interessante sprekers. Tijdens één van deze bijeenkomsten, vond de lancering plaats van twee belangrijke projecten. Het Kennisplatform Dijkmonitoring én de cursus Dijkinformatie voor beheer en versterken.

Het Kennisplatform (www.dijkmonitoring.nl/) bevat alle concrete resultaten van ontwikkelde kennis, kunde en technieken van Stichting FloodControl IJkdijk. Voor beleidsmakers, waterbeheerders, adviseurs, wetenschappers en ontwerpers is dit platform een belangrijke tool. De beschikbare informatie is toepasbaar in praktijkgericht werken aan beheer, onderhoud en versterking van dijken. Perfect bruikbaar tijdens de complete levenscyclus van dijken.

Om de verzamelde kennis van het platform goed over te dragen, ontwikkelde Wateropleidingen voor FloodControl IJkdijk een aantal cursussen. De eerste cursus; Dijkinformatie voor beheer en versterken, is bedoeld voor beleidsmedewerkers. De cursus staat gepland op 14 juni. Meer informatie over deze cursus vind je hier.

Later dit jaar volgt ook een aanbod voor bestuurders, managers, beoordelaars, ontwerpers en medewerkers beheer en onderhoud.

In de middag namen de bezoekers deel aan verschillende workshops, gegeven door gedreven vakspecialisten. Enkele conclusies van het plenaire gedeelte van de Kennisdag waren: praktijkkennis is essentieel om je werk goed te doen & kennis moeten we met elkaar delen. Woorden waar wij als opleidingsinstituut blij van worden!

Gedurende de hele dag werd onze stand op de bedrijvenmarkt druk bezocht. Het was erg leuk en inspirerend om bij te praten met (oud) cursisten, opdrachtgevers en docenten. We hebben veel input gekregen voor de ontwikkeling van vervolgdagen op de opleiding Visuele Inspectie van Waterkeringen.  Hier lees je binnenkort meer over.

Wateropleidingen kijkt terug op een geslaagde dag!

Kennisdag Inspectie Waterkeringen_1_364
Kennisdag Inspectie Waterkeringen_2_364