Wereld Water dag

E-waternieuwsartikel: Wereld Waterdag in de Nieuwe Kerk, Den Haag

Neem contact op met ons

Elk jaar wordt er in veel landen stilgestaan bij de Wereld Waterdag. Op 24 maart werd de Wereld Waterdag in de Nieuwe Kerk in Den Haag georganiseerd. Aqua for All en NWP waren de initiatiefnemers. Wateropleidingen was co-organisator van de Wereld Waterdag.

Elk lid van de VN benut deze ‘Waterdag' om bewustwording bij het publiek te creëren. Wereld Waterdag heeft elke jaar een ander thema. Dit jaar is het thema ‘Water & Jobs'. Nederland volgde dit thema ook met ‘Water & Werk'.

Henk Ovink (Watergezant) startte als keynote spreker. Hij nam het publiek mee in de wateruitdagingen die er spelen in de wereld. Daarbij benadrukte hij het belang voor het delen van Nederlandse waterkennis met de rest van de wereld.

De tweede keynote spreker was Brigitta Kramer (Manager Duurzaamheid Vitens). Zij ziet drie belangrijke thema's voor de toekomst: natuur en de bron (biodiversiteit), de klant en inzet van data. Ze noemde in haar keynote ook het Green utility network. Dat netwerk is opgericht in samenwerking met het World Resources Institute om klimaat uitdagingen aan te gaan. Dit is een manier om internationaal te kunnen opschalen.

Na de keynotes was er ruimte om vragen te stellen aan de sprekers. Eén belangrijke vraag was: hoe kunnen bedrijven en organisaties bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG) van de VN? Hoe kan dit concreet gemaakt worden? Henk Ovink antwoorde dat Nederland voorop moet blijven lopen met innovaties en deze innovaties moet inzetten voor lokale oplossingen.

Halverwege het programma volgden de break-out sessies. De aanwezigen konden kiezen uit diverse sprekers en workshops. Wateropleidingen verzorgde samen met het Nationaal Watertraineeship één van de workshops. Met als onderwerp ‘Talentmanagement'. Het is een veelgehoord begrip maar wat betekent het eigenlijk? Hoe voer je talentmanagement uit binnen een organisatie? Meer dan 70 mensen namen deel aan de workshop en leerden meer over Talentmanagement in de watersector en hun eigen rol en mogelijkheden in het ontwikkelen van talent.

Het was de eerste keer dat Wereld Waterdag met zoveel verschillende partners werd georganiseerd. Dit resulteerde in een gevarieerd en succesvol programma. Met elkaar kijken we terug op een geslaagde middag.

Bron foto: website nwp.nl

Henk Ovink tijdens Wereld Waterdag