Nieuw: cursus Dijkinformatie voor beheer en versterken

E-waternieuws artikel: Nieuw: cursus Dijkinformatie voor beheer en versterken

Neem contact op met ons

Wil je een beter en actueel inzicht krijgen in de conditie van je dijk? Dan is de inzet van data- en informatietechnologie en systemen van grote waarde. Dijkmonitoring triggert beheerders, ontwerpers en ontwikkelaars om op een andere manier naar de waterkering te kijken.

Samen met FloodControl IJkdijk hebben we de cursus ‘Dijkinformatie voor beheer en versterken' ontwikkeld. Je leert hoe je metingen en informatiesystemen inzet bij de verschillende fasen van dijkbeheer en bij versterking. Met deze informatie heb je een betrouwbare beoordeling in handen, die je inzet voor een verbeterd versterkingsontwerp. Hierbij verbeter je ook je handelingsperspectief en werk je kosten efficiënter.

Na het volgen van de cursus ken je de mogelijkheden om beter gebruik te maken van beschikbare data- en informatiesystemen. Je weet hoe je een meetplan opstelt en welke technieken beschikbaar zijn. We nemen je mee in de informatievraag en projecteren dit op de hele beheercyclus.

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • succesvolle strategieën om aan dijkinformatie te komen, welke winst is te behalen en welke problemen spelen er;
  • het opzetten van een goed meetplan;
  • beschikbare meettechnieken en instrumenten;
  • interpreteren en bij elkaar brengen van data en informatie over waterkeringen;
  • welke data is waardevol en betrouwbaar? En wanneer is de informatie voldoende voor de verschillende beheerfasen (beheer en onderhoud, toetsing, versterken en calamiteitenzorg).

De docent legt aan de hand van voorbeelden uit hoe je ontwikkelingen in data- en informatietechnologie in het werk integreert en als waarde toepast. Daarnaast zet de docent casuïstiek in om de verschillende onderwerpen te illustreren. Het Kennisplatform Dijkmonitoring wordt ook ingezet. Je discussieert met de docent en medecursisten over de mogelijkheden die data en informatie bieden voor je eigen dijken. En hoe je deze manier van werken binnen je eigen organisatie inzet.

Enthousiast?
Schrijf je nu in via de website. De cursus start op dinsdag 14 juni.

Eerst nog meer informatie? Neem dan contact op met Ingrid Hilwerda (030) 60 69 411. Of kijk op de website van Dijkmonitoring.

Logo Flood Control IJkdijk 364px