E-waternieuws nr 9, mei 2016

E-waternieuws: e-mail nieuwsbrief van Wateropleidingen, waarin je op de hoogte wordt gehouden van onze water opleidingen.

Neem contact op met ons
Header E-waternieuws
Elektronische Nieuwsbrief
Jaargang 11 | nummer 9 | mei 2016
Wateropleidingen jaarverslag 2015

Jaarverslag 2015

Wateropleidingen heeft haar jaarverslag over 2015 uitgebracht.
Het verslag is verdeeld over vijf onderwerpen: het strategisch kader met jaarplan 2015, World Water Academy, Wateropleidingen praktijkgerichter, de kwaliteit voor de klant en de organisatie van Wateropleidingen.

Er is het afgelopen jaar veel gebeurd. De export van kennis stond centraal. Het delen van kennis en ervaring door waterprofessionals kent geen grenzen. World Water Academy realiseerde dit jaar in Zuid-Afrika, Indonesië en (Oost) Europa projecten. En dit jaar is onze Zuid-Afrikaanse organisatie AquaDactics opgericht. Lees verder

Floodcontrol IJdijk logo

Nieuw: cursus Dijkinformatie voor beheer en versterken

Wil je een beter en actueel inzicht krijgen in de conditie van je dijk? Dan is de inzet van data- en informatietechnologie en systemen van grote waarde. Dijkmonitoring triggert beheerders, ontwerpers en ontwikkelaars om op een andere manier naar de waterkering te kijken.

Samen met FloodControl IJkdijk hebben we de cursus ‘Dijkinformatie voor beheer en versterken' ontwikkeld. Je leert hoe je metingen en informatiesystemen inzet bij de verschillende fasen van dijkbeheer en bij versterking. Met deze informatie heb je een betrouwbare beoordeling in handen, die je inzet voor een verbeterd versterkingsontwerp. Lees verder

Excursie Geohydrologie

Mee op veldexcursie Geohydrologie

Afgelopen april heeft onze collega Merel de Kuijer (medewerker opleidingen) de veldexcursie van de opleiding Geohydrologie bijgewoond.

"Deze excursie was voor mij op meerdere vlakken interessant, ik heb de cursisten en docenten ontmoet, gehoord hoe zij de opleiding en faciliteiten ervaren en kennis gemaakt met de geologische en geohydrologische opbouw van het landschap. Lees verder

Cursisten opleiding Dijktechniek

Excursie naar dijkversterking Spui Oost van Waterschap Hollandse Delta

Bericht van Arco van de Ree (Waterschap Hollandse Delta)

Op 21 april heeft een groep van 15 cursisten van de opleiding Dijktechniek van Wateropleidingen een excursie gemaakt naar de dijkversterking Spui Oost.

Het gezelschap bestond uit medewerkers van waterschappen en aannemers uit heel Nederland. Wateropleidingen ontwikkelt deze opleiding. Lees verder

Logo AquaDactics and COE

WISA 2016

AquaDactics en Center of Expertise zijn in een gezamenlijke stand (nummer 34) aanwezig tijdens de WISA beurs in Durban, Zuid-Afrika. De beurs wordt van 15 - 19 mei georganiseerd in de Albert Luthuli International Convention Centre.

Het thema dit jaar is 'Water - de ultieme beperking'. Lees verder

Cursuskalender mei en juni 2016

Voor de onderstaande cursussen zijn er nog plaatsen beschikbaar, dus schrijf je snel in!

Kijk voor het volledige cursusaanbod op onze website.

Informatie