Nieuwe cursus: Natuur voor klimaatbestendig watersysteem

E-waternieuws artikel: Nieuw: Natuur voor klimaatbestendig watersysteem

Neem contact op met ons

"Welkom in het nieuwe klimaat", NOS-weerman Gerrit Hiemstra zei het afgelopen juni bij de NOS. Hij bedoelt daarmee dat we weersituaties als extreem noodweer en hoge waterstanden in de toekomst vaker mee gaan maken.

Is ons watersysteem voorbereid op ‘het nieuwe klimaat’
Belangrijke vraag; Is ons watersysteem eigenlijk voorbereid op 'het nieuwe klimaat'? Hoe gaan we om met langdurige droogte of die extreme hoosbuien? Kunnen we er iets aan doen? De sleutel van de aanpak ligt in het gebruik van de flexibiliteit van het natuurlijk watersysteem. Maar… hoe maak je dit concreet?

Natuur als oplossing
In de nieuwe cursus Natuur voor klimaatbestendig watersysteem ga je aan de slag met natuur(ontwikkeling) als oplossing voor vraagstukken die spelen bij klimaatadaptatie en hoogwaterbescherming. Je leert welke succesvolle functiecombinaties met natuur er zijn. Wat de kritische stappen in een inrichtingsproces zijn en welke positieve effecten het uiteindelijk kan opleveren. Je ervaart ook om over grenzen heen te kijken. Met nieuwe stakeholders aan de slag te gaan en om nieuwe oplossingen te bedenken. Genoeg handvatten om te werken in een complex proces waar veel belangen en uitdagingen zijn. En waar de natuur een goede inspiratiebron is voor de oplossing.

Enthousiast?
Schrijf je nu in via de website en start donderdag  9 maart 2017 in Utrecht.

Eerst meer informatie?
Neem contact op met Ingrid Schröders (030) 60 69 419, zij helpt je graag op weg.

Nieuwe cursus - Natuur voor klimaatbestendig watersysteem