E-waternieuws nr. 1, januari 2017

E-waternieuws: e-mail nieuwsbrief van Wateropleidingen, waarin je op de hoogte wordt gehouden van onze water opleidingen.

Neem contact op met ons
Nieuwsbrief header
Elektronische Nieuwsbrief
Jaargang 12 | nummer 1 | januari 2017
Wateropleidingen Strategie 2017 - 2020

Nieuw jaar, nieuwe strategie: Actueel vakmanschap

Gelukkig Nieuwjaar! Graag wil ik alle collega’s, relaties en lezers van deze nieuwsbrief mijn beste wensen voor 2017 overbrengen. Pril in het jaar is het ongewis wat 2017 ons zal brengen. Internationaal komen vooral de thema’s veiligheid en duurzaamheid boven drijven.

Nieuwe cursus - Natuur voor klimaatbestendig watersysteem

Nieuwe cursus: Natuur voor klimaatbestendig watersysteem

"Welkom in het nieuwe klimaat", NOS-weerman Gerrit Hiemstra zei het afgelopen juni bij de NOS. Hij bedoelt daarmee dat we weersituaties als extreem noodweer en hoge waterstanden in de toekomst vaker mee gaan maken.

Cursus Weer en Waterbeheer bij Waterschap Hollandse Delta

Hoe krijg je meer grip op het weer?

Het staat vast. Extremere weersomstandigheden horen bij het veranderende klimaat. Als waterbeheerder verwacht je dat er vaker te veel of te weinig water uit de lucht gaat vallen. Hoe bereid je je daar op voor? Hoe voorkom je overstromingen en extreme droogtes in jouw gebied?

Cursus regenwatervoorzieningen 1

Regenwatervoorzieningen, hoe zit dat precies?

Er is steeds meer aandacht voor regenwater. Logisch, we hebben er tegenwoordig veel meer mee te maken. Vooral in bebouwde gebieden. Wist je bijvoorbeeld dat afstromend hemelwater zoals regen, sneeuw en hagel, lang niet zo schoon is als je misschien denkt? Hemelwater moet soms gezuiverd worden.

Cursuskalender januari - maart 2017

Kijk voor het volledige cursusaanbod op onze website.

Informatie