Regenwatervoorzieningen, hoe zit dat precies?

E-waternieuws artikel:Regenwatervoorzieningen, hoe zit dat precies?

Neem contact op met ons

Er is steeds meer aandacht voor regenwater. Logisch, we hebben er tegenwoordig veel meer mee te maken. Vooral in bebouwde gebieden. Wist je bijvoorbeeld dat afstromend hemelwater zoals regen, sneeuw en hagel, lang niet zo schoon is als je misschien denkt? Hemelwater moet soms gezuiverd worden.

In de cursus Regenwatervoorzieningen, van ontwerp tot beheer krijg je veel tips die belangrijk zijn bij aanleg, beheer en monitoring van systemen voor regenwateropvang.

Je leert wat hemelwater 'doet' in stedelijk water. Ook als besloten wordt hemelwater niet via de riolering af te voeren. Na deze cursus ken je verschillende systemen en voorzieningen die mogelijk zijn. Voor de meest voorkomende voorzieningen kun je ontwerpregels toepassen. De docent gebruikt veel praktijkvoorbeelden. Je sluit de cursus af met een excursie in de wijk Leidsche Rijn in Utrecht. Daar bekijk je hoe regenwatervoorzieningen gerealiseerd zijn.

Docent Gert Lemmen (senior adviseur riolering bij Sweco): Het bijzondere is dat in drie dagen tijd alle aspecten rond regenwatervoorzieningen aan bod komen. Heel praktijkgericht, inclusief een excursie. Het is een relatief jong vakgebied, pas de laatste jaren wordt duidelijk welke oplossingen op het gebied van regenwaterinfiltratie en –zuivering werken en welke niet. Het is bijvoorbeeld nuttig voor gemeenteambtenaren. Na de cursus zijn ze beter in staat om een bureau te briefen over een opdracht, én om vervolgens het voorstel te beoordelen.’

Enthousiast?
Bekijk de korte film voor een indruk van deze cursus. Meer leren over regenwatervoorzieningen? Schrijf je nu in voor de cursus via de website en start dinsdag 31 januari in Utrecht. Heb je vragen? Neem dan contact op met Laura Bon via of bel (030) 60 69 415.

Cursus regenwatervoorzieningen 1
Cursus regenwatervoorzieningen