Train the trainer bijeenkomst in Madrid

E-waternieuws artikel: Train the trainer bijeenkomst in Madrid

Neem contact op met ons

Om de Europese watersector vertrouwd te maken met water efficiënte technieken en om de vaardigheden aan te leren om die technieken te implementeren, werd het AquaVet curriculum ontwikkeld.

In het AquaVet project werden twee ‘Train the Trainer’ bijeenkomsten ingepland, één in Griekenland en een tweede in Spanje. Tijdens de bijeenkomsten worden toekomstige AquaVet trainers ingewerkt op het AquaVet curriculum en gaan ze aan de slag met praktische tools om het curriculum te doceren.

De tweede bijeenkomst in Madrid werd afgerond op 28 april 2017. 21 enthousiaste toekomstige AquaVet trainers, uit heel Spanje namen actief deel aan de bijeenkomsten. Evelien Meijerink en Ingrid Hilwerda van Wateropleidingen doceerden activerende werkvormen tijdens twee dagen van de bijeenkomst. Een belangrijk onderdeel van deze didactische training waren de mini-lessen. Tijdens de mini-lessen oefenden de trainers activerende werkvormen en kregen feedback van hun mede-cursisten.

De cursisten waardeerden de interactie tijdens de sessies, het gebruik van verschillende werkvormen en het oefenen daarmee. Daarnaast werden veelvuldig ervaringen uitgewisseld tijdens de bijeenkomst. De aangename en stimulerende sfeer van de sessies werd erg gewaardeerd door de deelnemers.

AquaVet Train the trainer mei 2017