E-waternieuws nr. 10, mei 2017

E-waternieuws: e-mail nieuwsbrief van Wateropleidingen, waarin je op de hoogte wordt gehouden van onze water opleidingen.

Neem contact op met ons
Nieuwsbrief header
Elektronische Nieuwsbrief
Jaargang 12 | nummer 10 | mei 2017
Visie Gerrit-Jan van de Pol -Brochure Wateropleidingen

Gerrit-Jan van de Pol en zijn visie rondom water en opleiden

Verschillende waterprofessionals hebben in onze nieuwe cursusbrochure hun visie rondom water, kennis en opleiden gegeven:

‘We willen een meerwaarde voor de maatschappij zijn.’
Gerrit-Jan van de Pol (GMB Algemeen directeur)

'De watersector is voortdurend in beweging. Vanuit ons vakgebied willen we van meerwaarde zijn voor de maatschappij...

Haya Water op bezoek bij Wateropleidingen

Haya Water (Oman) op bezoek bij Wateropleidingen

Afgelopen 25 april heeft Hussain Hassan Ali Abdul Hussain (directeur van Haya Water Oman) Wateropleidingen-World Water Academy in Nieuwegein bezocht. De heer Hussain ging in gesprek met Agnes Maenhout (directeur Wateropleidingen-World Water Academy) en Johan Oost (project manager World Water Academy). Hij was erg geïnteresseerd in capacity building en onderstreepte het belang van gekwalificeerde medewerkers.

Cursus Bekledingen INNW

Weet jij hoe je de bekleding van een dijk kan beoordelen?

Met mooie evaluatieresultaten, is afgelopen 10 april de eerste uitvoering van de 2-daagse cursus Bekledingen afgerond. Deze cursus is een onderdeel van het Opleidingsprogramma Implementatie Nieuwe Normering Waterveiligheid (INNW), een initiatief van het HWBP,  STOWA en Rijkswaterstaat.

De cursus Bekledingen behandelt de verschillende soorten bekledingen (asfalt, steenbekleding en grasbekleding) van een dijk/dam en de toetsregels van het WBI voor bekledingen voor de eenvoudige en gedetailleerde toets.

AquaVet Train the trainer mei 2017

Train the trainer bijeenkomst in Madrid

Om de Europese watersector vertrouwd te maken met water efficiënte technieken en om de vaardigheden aan te leren om die technieken te implementeren, werd het AquaVet curriculum ontwikkeld.

In het AquaVet project werden twee ‘Train the Trainer’ bijeenkomsten ingepland, één in Griekenland en een tweede in Spanje. Tijdens de bijeenkomsten worden toekomstige AquaVet trainers ingewerkt op het AquaVet curriculum en gaan ze aan de slag met praktische tools om het curriculum te doceren.

Logo CMS

Assetmanagement gegarandeerd van start

Veel organisaties zijn al jaren actief op het gebied van onderhouds-management, kwaliteits-, milieu- en veiligheidsmanagementsystemen. Maar hoe geef je richting aan je assets en assetmanagement met behulp van deze managementsystemen?

Cursuskalender mei en juni 2017

Kijk voor het volledige cursusaanbod op onze website.

Informatie