E-waternieuws nr. 2, januari 2017

E-waternieuws: e-mail nieuwsbrief van Wateropleidingen, waarin je op de hoogte wordt gehouden van onze water opleidingen.

Neem contact op met ons
Nieuwsbrief header
Elektronische Nieuwsbrief
Jaargang 12 | nummer 2 | januari 2017

Tv-tip:
Wildernis onder Water. Een zesdelige EO-serie over de Nederlandse natuur onder water, vrijdagavond om 19.20 uur op NPO 2. De serie werd mede mogelijk gemaakt door enkele waterschappen en STOWA.

Nieuwe cursus - Natuur voor klimaatbestendig watersysteem

Nieuwe cursus: Natuur voor klimaatbestendig watersysteem

"Welkom in het nieuwe klimaat", NOS-weerman Gerrit Hiemstra zei het afgelopen juni bij de NOS. Hij bedoelt daarmee dat we weersituaties als extreem noodweer en hoge waterstanden in de toekomst vaker mee gaan maken.

Ondertekening nieuwe normering waterveiligheid

Landelijke Beoordelingsdag 2016

Bron artikel: Helpdeskwater.nl

Samen maken we wat goeds van het WBI

Die intentie overheerst op de eerste landelijke beoordelingsdag die op 15 december 2016 in Utrecht plaatsvond. Dagvoorzitter Don de Bake van Rijkswaterstaat heet de bijna 300 deelnemers welkom en benadrukt de grote verantwoordelijk die de sector heeft.

“Als wij het niet goed doen, kunnen de gevolgen enorm zijn”, stelde hij.

Meer

Wateropleidingen-drinkwaterinstallatie

Ga jij ook voor een goede controle van drinkwaterinstallaties?

Als drinkwatercontroleur wil je een goede controle uitvoeren van drinkwaterinstallaties. Maar door wijzigingen in de wetgeving verandert je werkterrein continu.

Wil je alles weten over de drinkwaterwet en de nieuwste waterwerkbladen? Meer weten over verschillende soorten installaties en de beveiligingen die moeten worden toegepast?

Geohydrologie start 9 maart 2017

Ben jij ook gefascineerd door de bodem en grondwater?

Heb jij dagelijks met grondwater te maken? Wil je vraagstukken leren oplossen, analytische berekeningen kunnen maken en meer weten over grondwatermodellen? Zodat je advies kunt geven of het gebied geschikt is voor de bouw van woningen? Of over welke gewassen je in het gebied kunt verbouwen?

Hetty Klavers wint Media Award

Vrouw in de Media Award voor Hetty Klavers

Hetty Klavers, dijkgraaf van Waterschap Zuiderzeeland, heeft afgelopen woensdag de regionale Vrouw in de Media Award gewonnen. Hetty Klavers heeft hiermee wethouder Winnie Prins van Zeewolde en directeur Amal Abbass-Saal van stichting Inspiratie Inc achter zich gelaten.

Cursuskalender januari - maart 2017

Kijk voor het volledige cursusaanbod op onze website.

Informatie