Cursisten opleiding Geohydrologie op excursie

E-waternieuws artikel: Excursie Geohydrologie

Neem contact op met ons

Het was een stralende dag, donderdag 9 maart. Een perfecte dag voor een veldexcursie. De cursisten van de opleiding Geohydrologie gingen op pad met 2 docenten van het eerste uur, Rob de Groot (Provincie Gelderland) en Jac Peerboom (Waterschap Limburg). Het gebied rondom de Utrechtse Heuvelrug stond deze dag centraal. Het doel van de excursie was het ontdekken van de verbinding tussen het landschap in dit gebied en de geologische en geohydrologische opbouw. Sommige dingen leer je nou eenmaal niet uit een boek.

Eén onderdeel van het programma was een bezoek aan Pompstation Groenekan. Na een interessante rondleiding en uitleg vervolgde de groep per bus de weg en zijn zij op diverse plekken gestopt om de bodemopbouw te onderzoeken door zelf metingen en boringen te doen. Een dag waarop de theorie in de praktijk vertaald werd en waardoor de cursisten de rest van de opleiding terug kunnen grijpen naar de kennis die ze buiten opgedaan hebben.

Geohydrologie excursie2 Geohydrologie excursie3

De opleiding Geohydrologie wordt weer in het voorjaar van 2018 gepland, houd onze website in de gaten voor de definitieve startdatum. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Laura Bon (030) 60 69 415.

Geohydrologie excursie
Geohydrologie excursie1