E-waternieuws nr. 6, maart 2017

E-waternieuws: e-mail nieuwsbrief van Wateropleidingen, waarin je op de hoogte wordt gehouden van onze water opleidingen.

Neem contact op met ons
Nieuwsbrief header
Elektronische Nieuwsbrief
Jaargang 12 | nummer 6 | maart 2017
Docenten Visuele inspectie waterkeringen_260

“Wat je ’s ochtends leert, breng je ’s middags direct op de dijk in praktijk.”

Donderdag 20 april start de opleiding visuele Inspectie Waterkeringen. Aan het woord zijn docenten: Jelle Veldhuisen (Vakspecialist, Hoogheemraadschap Rijnland) en  Wim Cornelisse (Dijkbeheerder Team Peil-, Dijk-, En Vaarwegbeheer, Waterschap Rivierenland)

Wat leer je tijdens deze opleiding? 
Je leert de basisprincipes van de opbouw van de dijk. Hoe een dijk kan bezwijken en hoe je dit in de praktijk buiten vroegtijdig kunt herkennen. Deze kennis heeft één doel; een eenduidige visuele inspectie leren uitvoeren.

Luchtfoto RWZI Garmerwolde

Unieke kans: Nereda® Garmerwolde

16 mei organiseren we een ééndaagse training Nereda® in Garmerwolde speciaal voor cursisten die de TAZ, UTAZ of HTAZ hebben gevolgd. Het wordt een leerzame dag die je niet kunt missen. Je verbreedt je kennis van Nereda®, je bezoekt de plek waar de installatie is gebouwd en je bekijkt de korrels in het laboratorium. Ook bekijk je het proces, de analyse van gegevens via de regiekamer. Wil jij een brede kennis hebben van deze innovatieve zuiveringstechniek, bekijk dan de cursusbeschrijving en schrijf je dan in via onze website.

Heb je vragen, neem dan contact op met Ingrid Schröders (030) 60 69 419 of Petra Barte (030) 60 69 403.

Netwerk Mentoren

Werkplekleren: leren van professionals

Werkplekleren. Een uitstekend instrument waarmee je belangrijke doelstellingen van de watersector binnen bereik brengt. Vooral als je naar vakbekwaamheid zoekt. Werkplekleren wordt vaak gezien als stage. Dat kan, maar het is zoveel meer. Wateropleidingen zet werkplekleren in om nieuwe kennis en vaardigheden zo bruikbaar mogelijk te maken in de praktijk.

Geohydrologie excursie

Cursisten opleiding Geohydrologie op excursie

Het was een stralende dag, donderdag 9 maart. Een perfecte dag voor een veldexcursie. De cursisten van de opleiding Geohydrologie gingen op pad met 2 docenten van het eerste uur, Rob de Groot (Provincie Gelderland) en Jac Peerboom (Waterschap Limburg). Het gebied rondom de Utrechtse Heuvelrug stond deze dag centraal. Het doel van de excursie was het ontdekken van de verbinding tussen het landschap in dit gebied en de geologische en geohydrologische opbouw.

Cursuskalender april en mei 2017

Kijk voor het volledige cursusaanbod op onze website.

Informatie