E-waternieuws nr. 7, april 2017

E-waternieuws: e-mail nieuwsbrief van Wateropleidingen, waarin je op de hoogte wordt gehouden van onze water opleidingen.

Neem contact op met ons
Nieuwsbrief header
Elektronische Nieuwsbrief
Jaargang 12 | nummer 7 | april 2017
Kenniskaarten Wateropleidingen

Ook de Provincie Zuid-Holland borgt kennis

Binnen de provincie Zuid-Holland zijn sommige specialistische functies in beweging.

Hierdoor verdwijnen opgebouwde kennis en ervaring. Dat is zonde. Daarom is het nuttig om onmisbare en aanwezige kennis regelmatig vast te leggen en beschikbaar te maken voor de organisatie. De provincie Zuid-Holland vroeg ons hierbij te helpen. We hebben de kennis van 5 verschillende medewerkers binnen één team vastgelegd met Kenniskaarten.

Luchtfoto RWZI Garmerwolde

Unieke kans: Nereda® Garmerwolde

16 mei organiseren we een ééndaagse training Nereda® in Garmerwolde speciaal voor cursisten die de TAZ, UTAZ of HTAZ hebben gevolgd. Het wordt een leerzame dag die je niet kunt missen. Je verbreedt je kennis van Nereda®, je bezoekt de plek waar de installatie is gebouwd en je bekijkt de korrels in het laboratorium. Ook bekijk je het proces, de analyse van gegevens via de regiekamer. Wil jij een brede kennis hebben van deze innovatieve zuiveringstechniek, bekijk dan de cursusbeschrijving en schrijf je dan in via onze website.

Heb je vragen, neem dan contact op met Ingrid Schröders (030) 60 69 419 of Petra Barte (030) 60 69 403.

ADDIE model

Hoe werkt dat nou eigenlijk “voor en door professionals"?

Deze vraag kregen wij van een medewerker van een omgevingsdienst. Hij overweegt een opleiding in te richten met inzet van eigen vakspecialisten. Voor ons een mooie vraag. Een manier van werken en een visie op leren waar wij iedere dag aan werken. Daarom maken wij graag helder op welke manier wij samenwerken met vakspecialisten en hoe hard zij nodig zijn om de juiste kennis op peil te houden.

Ecologisch oeverbeheer 260

Ecologisch oeverbeheer start 31 mei

Kilometers oevers zijn de afgelopen jaren aangelegd om de natuurdoelen en KRW doelen te behalen. Het gewenste resultaat is helaas niet overal behaald. De beheerder is nu aan zet om met beheer en onderhoud alsnog de doelen te behalen. Om dit te kunnen is kennis van de natuurlijke ontwikkeling, de kansen die natuur biedt maar ook de risico’s voor wateroverlast nodig. Succesvolle beheers- en onderhoudsmaatregelen komen uitgebreid aan de orde en je bekijkt ze in het veld.

“Apetrots op bereikte samenwerking nieuwe afvalwatertechnologie”

Waterforum: Afscheidsinterview met Helle van der Roest

RWZI Varsseveld is het decor van het afscheidsinterview met Helle van der Roest, leading professional en business developer bij Royal HaskoningDHV en docent afvalwatertechnologie bij Wateropleidingen. Zijn carrière begon in 1983 als afgestudeerd afvalwatertechnoloog aan de TU Delft bij het toen nog zuiveringsschap Hollandse Eilanden en Waarden. Donderdag 30 maart nam een breed gezelschap van vertegenwoordigers uit de sector afscheid van de waterinnovator tijdens een speciaal evenement op het kantoor van Royal HaskoningDHV in Amersfoort. Volgend jaar vertrekt hij voor een fietstocht naar Nepal. Het gehele artikel kan je op de website van Waterforum lezen.

Cursuskalender april en mei 2017

Kijk voor het volledige cursusaanbod op onze website.

Informatie