Train the trainer bijeenkomst in Athene

E-waternieuws artikel: Train the trainer bijeenkomst in Athene

Neem contact op met ons

Om de Europese watersector vertrouwd te maken met water efficiënte technieken en om de vaardigheden aan te leren om die technieken te implementeren, werd het AquaVet curriculum ontwikkeld.

In het AquaVet project zijn twee ‘Train the Trainer’ bijeenkomsten ingepland, één in Griekenland en een tweede in Spanje. Tijdens de bijeenkomsten, die telkens een week duren, worden toekomstige AquaVet trainers ingewerkt op het AquaVet curriculum en gaan ze aan de slag met praktische tools om het curriculum te doceren.

De eerste bijeenkomst in Athene, Griekenland werd afgerond op 7 april 2017. 22 enthousiaste toekomstige AquaVet trainers, uit Noord-Ierland en Griekenland namen actief deel aan de bijeenkomst. Evelien Meijerink en Nele Thijs van Wateropleidingen doceerden activerende werkvormen tijdens twee dagen van de bijeenkomst. Een belangrijk onderdeel van deze didactische training waren de mini-lessen. Tijdens de (AquaVet) mini-lessen oefenden de trainers activerende werkvormen en kregen feedback van hun mede-cursisten. Ideeën werden enthousiast uitgewisseld tijdens de bijeenkomst. De aangename en stimulerende sfeer van de sessies werd erg gewaardeerd door de deelnemers.

De tweede AquaVet ‘Train the trainer’ bijeenkomst vindt plaats in Madrid van 24 tot 28 April 2017.

AquaVet train the trainer april 2017