E-waternieuws nr. 8, april 2017

E-waternieuws: e-mail nieuwsbrief van Wateropleidingen, waarin je op de hoogte wordt gehouden van onze water opleidingen.

Neem contact op met ons
Nieuwsbrief header
Elektronische Nieuwsbrief
Jaargang 12 | nummer 8 | april 2017
BannerBrochure2017_260x200_3

De nieuwe cursusbrochure is uit!

Ook jouw waterkennis op peil houden? Of de waterkennis van jouw medewerkers?

De nieuwe cursusbrochure 2017/2018 van Wateropleidingen is uit. Een brochure met het actuele cursusaanbod op een rij, overzichtelijk ingedeeld per vakgebied. Met belangrijke boegbeelden zoals Hetty Klavers, Jaap Kelderman, Gerrit Hiemstra, Gerrit Jan van de Pol, Dennis Rijnbende en Henk van Norel, die een bijdrage hebben geleverd.

Luchtfoto RWZI Garmerwolde

Training Nereda® gegarandeerd van start

Het aantal cursisten dat zich al heeft ingeschreven loopt aardig op. En daar zijn we heel blij mee. De ééndaagse training Nereda® gaat gegarandeerd van start op dinsdag 16 mei in Garmerwolde

Wil jij een brede kennis hebben van deze innovatieve zuiveringstechniek en deze Nereda zuivering van dichtbij zien? Schrijf je dan snel in via onze website, er zijn nog plekken vrij.

Heb je vragen, neem dan contact op met Ingrid Schröders (030) 60 69 419 of Petra Barte (030) 60 69 403.

Meet the mentor 7 april 2017

Meet the Mentor

Vorige week vrijdag was het zover: de Meet the Mentor-bijeenkomst in samenwerking met Waternetwerk (KNW) vond plaats bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden in Houten. Anne Heins van De Stichtse Rijnlanden was de gastheer van de dag. Een 17-tal geïnteresseerde mentoren volgden de workshop. Het doel van de workshop was om potentiële mentoren bewust te maken van hun talenten, valkuilen en aandacht te geven aan de wensen van een mentee.

Nieuwe cursus Dijkinformatie voor Beheer en Versterken

Meer over dijkmonitoring in cursus Dijkinformatie voor beheer en versterken

Wil je een beter en actueel inzicht krijgen in de conditie van je dijk? Dan is de inzet van data- en informatietechnologie en systemen van grote waarde. Dijkmonitoring zorgt ervoor dat beheerders, ontwerpers en ontwikkelaars op een andere manier naar de waterkering kijken.

De cursus Dijkinformatie voor Beheer en Versterken is samen met FloodControl IJkdijk ontwikkeld.

Stedelijk water

Wil jij ook weten wat effectief stedelijk waterbeheer is?

Goed waterbeheer is essentieel voor de leefomgeving. Dit beseffen de waterprofessionals bij gemeenten en waterschappen. Maar ook inwoners en bestuurders raken hier steeds meer van doordrongen.

Nieuwe uitdagingen, zoals extreme neerslag en droogte, stellen nieuwe eisen aan de inrichting en het beheer van de openbare ruimte. Dit geldt ook voor het particulier terrein. Wat zijn eigenlijk de regels?

AquaVet train the trainer april 2017

Train the trainer bijeenkomst in Athene

Om de Europese watersector vertrouwd te maken met water efficiënte technieken en om de vaardigheden aan te leren om die technieken te implementeren, werd het AquaVet curriculum ontwikkeld.

In het AquaVet project zijn twee ‘Train the Trainer’ bijeenkomsten ingepland, één in Griekenland en een tweede in Spanje.

Cursuskalender mei 2017

Kijk voor het volledige cursusaanbod op onze website.

Informatie