Rioolgemalen aan zet

E-waternieuws item: Hoe het weer en de economische situatie het beheer van rioolgemalen beïnvloedt

Neem contact op met ons

Om het rioolwater tijdig en snel af te voeren, moeten pompen in alle omstandigheden goed en storingsvrij werken. Vooral tijdens de steeds extremere buien met grote neerslaghoeveelheden vraagt dit om extra aandacht.

Zowel waterschappen als gemeenten zijn verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van rioolgemalen. Hierbij zijn de kosten erg belangrijk gezien de huidige economische situatie.

Het komende voorjaar biedt Wateropleidingen twee interessante cursussen voor beheerders van rioolgemalen en het stedelijk water. In de tweedaagse cursus Effectief beheer en onderhoud van rioolgemalen besteedt de docent op een praktische manier aandacht aan veel voorkomende storingen, betrouwbaarheid en kostenbeheersing.

Tijdens de driedaagse cursus Weer en waterbeheer ligt de focus op het weer en de weersverwachtingen. Hoe neemt u de juiste preventieve maatregelen? Deze cursus is vooral gericht op het waterbeheer, maar kan u als beheerder van het stedelijk water ook inzicht geven in het op een juiste wijze inzetten van gemalen.

Voor beide cursussen zijn nog plaatsen vrij. Geïnteresseerd? Meld u dan snel aan. Voor vragen kunt u contact op nemen met Gijs Koning (06) 57 57 3313.

Een rioolpomp wordt voor onderhoud opgetakeld