Bezieling van docenten

E-waternieuws item: Bezieling van docenten

Neem contact op met ons

Wat bezielde je om docent te worden bij Wateropleidingen? Dit was een van de startvragen van onze bijeenkomst ‘Van Vakspecialist naar Docent' op 8 januari. Bezieling (of misschien beter: liefde) van docenten gaat meestal over de liefde voor cursisten óf voor het vak. De deelnemers gaven allemaal aan gericht te zijn op een goed contact met de cursisten en de wens om hun kennis van het vak over te brengen. Eén van de cursisten, die de docententaken van een collega had overgenomen, roemde de ‘verkoopkwaliteiten' van zijn collega: ‘Hij zei dat het ontzettend leuk was om te doen en dat ik er heel veel voor terug zou krijgen. Het kostte me enorm veel voorbereiding, maar hij had wel gelijk'.

Docenten floreren beter als er aandacht is voor wat je drijft om docent te zijn. Is het alleen voor geld, of is er meer? Is je werk zinvol en vind je het leuk of voelt het vooral als sleur? Wat wil je, dat het docentschap je brengt? Zomaar een paar vragen om af en toe bij stil te staan...

Wil je ook docent worden of ben je benaderd om les te geven? Voor meer informatie kan je contact opnemen met Els Vernooij (06) 12 16 0232.

De eerstvolgende training Van vakspecialist naar docent is gepland op woensdag september 2014.

Foto: de gecertificeerde docenten v.l.n.r.: Hans Huiting (KWRwater), Erik Vermaas (Evides), Peter Plasmans (Hoogheemraadschap van Rijnland), Edwin Blaauwgeers (Vitens), Martin van der Schans (KWRwater).

Training van Vakspecialist naar Docent