Werkt u ook Wereldwijd?

E-waternieuws item: Werk jij ook Wereldwijd?

Neem contact op met ons

Wat werkt er wel en niet in Indonesië? Hoe gaat u te werk? Hoe gaat u om met verantwoordelijkheden? Deze vragen zijn in de 2-daagse cursus Wereldwijd werken behandeld. Een enthousiaste groep cursisten van waterschappen, drinkwaterbedrijven en laboratoria namen afgelopen mei deel aan deze cursus.  
Esther Janssen (Culture-Inc.) hield de cursisten een spiegel voor, hoe Nederlanders communiceren en hoe dit over kan komen bij anderen. Daarnaast waren er praktijkverhalen van Harry Tolkamp van Waterschap Roer en Overmaas over zijn ervaringen in Turkije en Roemenië. Siemen Veenstra van Vitens vertelde over zijn ervaringen bij een EU-project in Malawi.

De deskundigheid van de docenten en het bewust worden van uw eigen manier van communiceren en de werkwijze vonden de deelnemers een van de sterke punten van deze cursus.

Wateropleidingen organiseert in oktober weer een tweedaagse cursus: Wereldwijd Werken. De bewustwording van culturele verschillen bij de uitvoering van projecten en het overdragen van kennis is het centrale thema. In deze cursus , voor beleidsmakers en management (HBO/WO) die voor een korte tijd  naar het buitenland gaan,  staan we stil bij de culturele verschillen en de invloed daarvan bij het opzetten en uitvoeren van projecten in andere landen. De rol als Nederlandse water adviseur staat centraal. Met cases en een opgave gaan we in op uw individuele culturele voorkeuren. We maken u ervan bewust dat datgene wat in Nederland zo vanzelfsprekend is, in andere landen vaak anders is.

U kunt zich aanmelden via onze website.

Wilt u graag een cursus over een specifiek land of "train de trainer" (het overbrengen van kennis in een andere cultuur),  dan maken wij deze graag voor u op maat.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Danielle Langendijk (06) 12 16 0350.

Wereldwijd werken