Conferentie ‘Bridging the generation gap’ (7 november 2013)

E-waternieuws item: Conferentie ‘Bridging the generation gap' (7 november 2013)

Neem contact op met ons

Een onderdeel van de International Water Week en Aquatech (4-8 november 2013) is de conferentie ‘bridging the generation gap' op donderdagochtend 7 november. De organisatie (met o.a. Eveline Jansen en Johan Oost van Wateropleidingen) zoeken nog deelnemers uit de watersector, die geïnteresseerd zijn in het onderwerp jong en oud in de watersector. We verwachten een ruime diversiteit aan deelnemers, van alle generaties en landen, en hopen dat u en/of uw collega's mee willen doen. Meld u aan via de International Water Week website.

Hoe zorgen we voor de juiste kennisoverdracht van jong naar oud en vice versa (mentoring versus reverse mentoring)? En hoe maken we de watersector aantrekkelijk voor jongeren? Hoe kunnen we met elkaar de watersector van de toekomst ingaan?
Bijzonder bij dit initiatief is dat het om een internationale context gaat.  Na een plenaire sessie, wordt in workshops gewerkt aan cases, die te maken hebben met de intergenerationele uitdagingen waarbij het uitgangspunt verschillende culturen en regio's (West en Oost Europa, Zuid-Afrika, Oman, Israël en China/Indonesië) is. Hoe gaan we hier met de problematiek om, maar ook hoe gaat dat in andere landen? En wat kunnen we van die andere landen leren rondom de generatiekloof.
Zorgen verschillen in geschiedenis, cultuur, geografie en demografie tot wezenlijk andere problemen? Agnes Maenhout zal de workshop van Zuid-Afrika mede voorzitten.

Tijdens de International Water Week 2013 en Aquatech organiseert Jong KNW een intensief jongerenprogramma met verschillende onderdelen. Doelen zijn om jongerejaars studenten te interesseren om daadwerkelijk de watersector in te gaan, jonge professionals te helpen bij sollicitatie, netwerken (workshop zakelijk flirten), internationale kennisdeling en het jongerengeluid tijdens de bovengenoemde events te laten horen. Voor meer informatie, bezoek de International Water Week website:

Meer informatie:  
Johan Oost  (06) 20 28 1271
Flyer Generation gap 2013

Generation gap