Gediplomeerden rioleringsopleidingen maken kennis met waterbeheersing Rotterdam

E-waternieuws item: Gediplomeerden rioleringsopleidingen maken kennis met waterbeheersing Rotterdam

Neem contact op met ons

Op woensdag 11 september zijn de diploma's uitgereikt aan alle gediplomeerde studenten van de rioleringsopleidingen. De middag startte met een excursieprogramma langs verschillende locaties, waar goed te zien was hoe Rotterdam omgaat met extreme regenbuien.

Onder begeleiding van docent Daniël Goedbloed is het eerste ‘waterplein' op het Bellamyplein in de wijk Spangen bezocht. Alsof het weer kennis had genomen van de excursie was er de dag ervoor een flinke ‘piekbui' gevallen, waardoor de werking van het plein goed te zien was.

Vervolgens kwamen we, via een rit met de metro, aan bij de ondergrondse waterberging bij de parkeergarage onder het Museumpark. Hier werd met veel indruk geluisterd naar de uitleg hoe het bassin in een half uur gevuld wordt met 10 miljoen liter water. Bij het rioolgemaal aan de Westersingel hoorde we hoe, die dag daarvoor, de pompen werden ingezet om het vele regenwater af te voeren.

De dag werd afgesloten met het uitreiken van de diploma's op het groene info-dak van café Engels. Hier werd in de stralende zon nog genoten van het mooie uitzicht over de stad.

Diploma-uitreiking Riolering september 2013